keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Ratsaille

Eilen toteutimme Lennun Hannamarin kanssa suunnitelman kivuta hevosen selkään ja suunnata ihan oikealle ratsastustunnille. Olimme molemmat tahoillamme asiaa jo pitkään pohtineet ja mikäs sen mukavampaa kuin lähteä yhdessä tutustumaan tallivaihtoehtoihin ja ihmettelemään, että mitenkäs se hevonen toimikaan.

Suositusten perusteella suuntasimme Knaperbackan tallille Sipooseen. Ihan ensimmäiseksi pitää mainita tosi mukava ja välitön ilmapiiri, joka tallilla vallitsi. Tunsimme olomme tervetulleiksi heti alusta alkaen. Satulahuoneen listasta löysimme meille varatut hevoset, jotka piti laittaa valmiiksi ennen tunnin alkua. Satuloinnit sujuivat mutkitta, kun tallitytöt meitä ystävällisesti opastivat. Hevoset maneesiin ja selkään, uralle käyntiin. Hoplaa.

Kokeneet hepat huomasivat välittömästi saaneen selkäänsä kokemattomammat ratsastajat ja vetelivät tunnin laiskan letkeästi. Oikoivat kulmia korvat heiluen :) Kyllä oli pohkeet kovilla, kun apuja joutui käytämään aika rutkasti. Tehtiin käynnissä taivutteluita pääty-ympyröillä ja kevyessä ravissa ravi-käynti-ravi harjoitteita. Täyskaartoja ja koko rata leikkaa. Tunnin jälkeen hiki virtasi minulla, ei niinkään ihanalla Atsilla, joka myhisteli tyytyväisenä omaan suoritukseensa ja naposteli palkkanäkkärit hyvällä ruokahalulla.

Tästä se lähtee. Kiitoksia Hannamarille mainiosta seurasta, ja Knaperin talliväelle hyvästä vastaanotosta ja kärsivällisyydestä tumpeloiden opastuksessa. Ja superpusu Atsille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti