keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Nobivac DHPPi vet.

Tänään Poppari immunisoitiin aktiivisesti penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta ja parvovirusinfektiota sekä adeno- ja parainfluenssavirusten aiheuttamia hengitystieinfektioita vastaan.

Käytin pennun rokotettavana Mevetin Paavolla. Paavo tutki pennun, kuunteli sydämen ja kurkki silmät, korvat ja hampaat. Totesi pennun kaikinpuolin terveeksi ja terhakkaaksi tapaukseksi (silmätutkailua vastustettiin koko pienen pennun päättäväisyydellä). Itse piikkiä ei huomattu, kun vedeltiin kissaraksuja pöydältä naamariin. Kokoa kehuttiin sopivan hoikaksi. Vaaka näytti 2,8-2,9 kg.

Nykyinen Mevetin sijainti Pitkussa tarjosi paremmin parkkipaikkoja, mutta oli koiran ulkoilutuksen kannalta Munkkaa hälyisämpi paikka. Poppari ihasteli eläväistä paikkaa, tykkäsi kiipeillä portaissa ja viihtyi vastaanoton tyttöjen rapsutettavana. Eli oli ihan reipas oma itsensä. Ja lirauttikin hienosti vasta ell-käynnin jälkeen ulos. Varasin seuraavat käynnit 4 ja 5 wk päähän, ja samalla Sohvi saa vuosittaisen tehosteen kennelyskään, noilla halleilla kun tulee luuhattua.

Nyt sitten eikun vasta-aineet ja soluvälitteinen immuniteetti kehittymään...

Olen tutkinut sytotoksisia T-soluja ja niiden merkitystä rokotteissa työkseni 10 vuotta. Ja välillä vielä halaan tutkijakammariin.... 

1 kommentti:

  1. Meiänki pentu käytiin just rokottamassa ja se vastusti neulaa ku ois ollu maailman kamalin asia, vaikka edessä oli nappuloita ja mamma vieressä niin ei niin millään halunnu mitään ihme neulaa pistettävän ihon läpi. saatiin kyllä sitten rokotettua mutta oli aika kova tappelu takana.

    VastaaPoista