maanantai 24. syyskuuta 2012

Tunnistatko itsesi?

Tässäpä vasta hauska opus, jonka monta väittämää allekirjoitan.


Cairnterrieristä sanotaan muun muassa näin:

Utelias cairnterrieri seisoo jalat tukevasti maassa, mutta sen kuono osittaa jo kohti uusia seikkailuja. Jykevä ja innostunut olemus ilmentää sen toimintatarmoa ja koulutettavuutta. Cairnit ovat itsenäisiä ja rohkeita koiria, joita ei tarvitse pitää koko ajan kiinni tassusta.

Opus mainitsee voimakkaan riistavietin, reviiritietoisuuden ja urheuden puolustaa taloa ja pihamaata. Cairnin sanotaan olevan terrieri parhaimmillaan, juureva ja itsevarma.

Cairnit ovat nautiskelevia veijareita, jotka kerjäävät hanakasti huomiota ja koiran kerrotaankin ymmärtävän hemmottelun päälle. Päättäväinen cairn tahtoo päättää itse, milloin se paistattelee huomion keksipisteenä ja milloin taas vetäytyy omaan ylhäiseen yksinäisyyteensä. Karheankomea koira, joka on terve ja vahva, voimapesä niin ruumiillisesti kuin henkisesti.

Ja sitten vertaillaan koiraa ja omistajaa:

Cairnterrierin ja omistajansa otsa on leveä ja korkea, mitä näyttävä otsatukka entisestään korostaa. Piirteet kertovat terävästä älystä, kekseliäisyydestä ja jääräpäisestä itsevarmuudesta. Kaksikko ei ole järin mukautuva, ja niiden innokkuus kumpuaa omista mielenkiinnonkohteista. Ne ovat itsenäisiä, riippumattomia ja viihtyvät hyvin itsekseenkin. Kumpikin nauttii parrasvaloista, mutta vain silloin kun ne saavat itse valita estradinsa.

Molemmat ovat vastuuntuntoisia ja haalivat itselleen paljon tekemistä. Myös kärsimättömyys, omavaltaisuus ja aloitekyky mainitaan. Kaksikko vie loppuun kaikki aloittamansa asiat -myös kielletyt. Kummankaan vakuuttaminen epämieluisten tehtävien tärkeydestä ei onnistu. Myös pidättyväisyys, kriittinen ja juonikas luonne mainitaan. Ja loppuun todetaan kaksikon kyllästyvän nopeasti elleivät ne saa käyttää teräviä aivojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti