keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kuje

Eilen oli tarkoitus tehdä kierros Helsingin kaupunginmuseon kahteen näyttelyyn. Käytin koirat pitkällä aamulenkillä, kävin suihkussa, kukersin tukan  ja harjasin ripsarit ensimmäistä kertaa moneen viikkoon silmiin. Mutt eihän se sitten mennytkään niin.

Kasvattajalassa oli hieman tilanne päällä, kun edellisyönä maailmaan oli saatettu potra joukko cairnpentuja sektiolla ja emän kunto oli vielä heikko. Helpottaakseni edes hieman Tarun kiireitä, päätin nopealla aikataululla hakea Kujen, Sohvin 9-viikkoisen pojantyttären meille hoitoon.

Niin meidän laumaan tepsutteli eilen uusi reipas karvapallero. Kuje on kyllä pallomaisin pentu, jonka olen koskaan nähnyt. Pyöreyttä lisää pörröinen musta turkki, mutta on neitokainen muutenkin viihtynyt ruokakupilla hyvin.




Tutustuminen meni hyvin, Sohvia ällötti ja Pomppu oli utelias. Illalla Sohvi asetti rajoja pienelle luiden suhteen aika kovaäänisesti, pikkarainen kohautti olkapäitään ja uskoi. Sen sijaan meidän Pompun pasmat meinasivat mennä sekaisin, kun Mamselli niin kovaa sanoi. Pyrki hyvittelemään Sohvia eikä voinut ymmärtää, että pikkarainen noin uhmasi lauman koirajohtajaa.


 


Pentu on superreipas ja Sohvin tapaan todella itsenäinen. Puuhailee itsekseen, tutkii, levittelee leluja, syö luuta, leikkii, käy katsomassa, missä me muut ja jatkaa omia juttujaan. Pihalla viihtyy muiden mukana. Tirsat nukkuu mieluiten jonkun jaloissa pöydän alla. Isot koirat osaavat jo kiivetä sänkyyn tai sohvalle, jos haluavat olla naskalihampaiden ulottumattomissa. Sohvi oli ihan samanlainen pentuna, kun taas Poo kulki aina jonkun perässä, ja tekee sitä ajoittain edelleen.

Kuje asuu maalla, joten meillä kyläily tarkoittaa kaupunkilomailua nassikalle. Ohiajavia autoja, pyöräilijöitä ja naapuritalon remonttiryhmää on jo päästy pällistelemään. Remmilenkillä kulkee muiden mukana, metsässä kyllä juoksee vapaana.




Ensimmäinen yö meni ihan nukkuessa kaikilta, ja aamupissat pentu kävi Sohvin perässä lirauttamassa pihalla. Mukavan ahne tapaus, oma kippo syödään kaamealla kiireellä tyhjäksi ja tarkastetaan vielä muidenkin kipot. Vesikipolla juodaan mieluiten yhdessä muiden kanssa.

Tänään ollaan vielä ihan kotosalla ja jatketaan totuttelua tänne. Naksu kaivettu esiin ja siihen ehdollistaminen aloitellaan heti tänään. Huomenna käydään vähän autoajelulla (hakumatka meni nassikalla nukkuessa) ja lenkillä niin, että Kuje pääsee näkemään busseja, junia ja spåria.

1 kommentti:

  1. Voi miten reipas mamman muru on ollut! Ja niin hauskaa, että näet pirpanassa paljon Sohvia. Minustakin se on monessa suhteessa mummunsa tyttö :). Super iso kiitos, että otit Kujeen sinne ja ilolla luen sosiaalistamissuunnitelmistasi. Hienoa! Tiesin, että voin luottaa tässä sinuun! :D Halit, suukot ja rapsutukset kaikille karvamamselleille - Kujeelle salaa yksi ylimääräinen erityisterkuiksi mammalta <3

    VastaaPoista