perjantai 4. huhtikuuta 2014

Hyppykoulussa

Eilen aloiteltiin Ullan hyppykoulussa. Tein ison nipun muistiinpanoja Ullan huomioista, kommenteista ja harjoituksista. Ullan mukaan molemmat koirat hyppäävät suht normisti, mutta ovat cairneille tyypillisesti etupainoisia. Set point -harjoituksessa okserilla lähtöasento valahtaa helposti, mutta korjauksen jälkeen saatiin hyviä toistoja molemmille. Nämä nyt harjoitusohjelmaan.


 

Ullan mukaan Poppiksella on Sohvia parempi hyppypotentiaali, sen takaosa on vahvempi ja se käyttää sitä Sohvia paremmin. Poppiksella esimerkiksi saatiin lupa tehdä enemmän toistoja per harjoitus kuin Sohvilla. Pomppu mikä pomppu.

Lähtöasentoa harjoiteltiin tosi paljon, ja siihen saatiin kotiläksyjä. Sohvi ei voi sietää, että sitä aletaan asettelemaan, kun target jo huutelee kutsuvasti. Pomppua saa kyllä asetella mutta se taas pyörii ja hyörii hyrränä, joten asentoa jos toistakin on tarjolla ennen kuin oikea löytyy. Päivän vaikein harjoitus :)

Perussarjaa vasta aloiteltiin. Poppis hyppäsi ensimmäisen sarjansa pää pystyssä ja kaula kenossa, oikein ähki hyppiessään. Pienesti ehdittiin säätämään sarjaa ja madaltamaan hyppyjä, jolloin meno alkoi olla sujuvampaa. Tästä jatkamme seuraavalla kerralla. Tätä en vielä ota omaan ohjelmaa ennen kuin Ulla ehtii hiomaan meille sopivat harjoitukset.


Hyppytekniikkaa olisi jatkossa tarkoitus tehdä kerran viikossa omatoimivuorolla. Harjoituksen jatkoksi muuta kuin hyppyharjoittelua esim. keppien sisäänmenoja tai kontaktiharkat. Onneksi aurinko paistaa ja Ojangon ulkokentät ovat kuivat....

Koska halleilla voi aina törmätä tuttuihin, niin hyppykoulun jälkeen Mintun ja Tatu-Eemelin kanssa hetkeksi metsään. Pomppu tykkäs, kun joku juoksi sen perässä hepuliympyrää.

Mutta nyt me pakataan reppu ja lähdetään vaeltamaan Nuuksioon, heikunkeikun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti