maanantai 31. joulukuuta 2012

Uusi ja vanha vuosi

Vuosi 2012 oli tosi antoisa vuosi. Perheluku kasvoi, kun Pops helmikuussa tassutteli joukon jatkoksi. Poppari on vähän erilainen koira kuin Sohvi, energinen jokapaikan hössöttäjä, vähän hömelö perheeseensä kiintynyt ilopilleri, joka kiipeää mielellään syliin ja nukkuu aina vieressä. Koirien kaveruutta ja yhteisiä puuhailuja on ollut ilo seurata.

Monipuolinen tekeminen ja harrastaminen lienee toteutunut kuluneena vuonna molempien koirien kanssa hyvin. Agihalleilla on luuhattu, rally-tokoa harjoiteltu, jälkimetsällä käyty, uitu ja vähän moikkailtu kettuakin. Viehettä kokeiltiin pariin oteeseen radalla. Lomalla vaellettiin pitkät pätkät ja uitiin lisää. Koirien säännölliset hieronnat aloitettiin. Koirakavereita on tavattu paljon, joka viikko. Ihanien koiraihmisten kanssa vietetty aikaa. Puhuttu koiraa loputtomiin.

Sohvin kanssa saavutettiin jo keväällä pieni, mutta meille suuri tavoitteemme, kun kävimme juoksemassa ensimmäiset mölliradat. Muistan varmasti eniten kaikista tokan kisan ja ensimmäisen nollaraan ja bonuksena palkintopallisijan. Vähänkö olin ylpeä, että a) uskallettiin, b) osattiin ja c) vielä pärjättiinkin.

Agipainotteisen kesän jälkeen lomailtiin ja Sohvi kävi kosioretkellä Morriksen luona ja lokakuussa pyöräytti 4 pientä ja suloista poikaa, joita hoiti ja kasvatti moitteetta. Pennut testattiin yhteiskuntakelpoisiksi vesseleiksi, mutta ehdoiksi terriereiksi, ja ne löysivät ihanat kodit itselleen. Mielelläni seuraan naperoiden eloa jatkossakin.

Poppis kasvoi vuodessa isoksi tytöksi ja kävi kesällä pentukehissä pyörähtelemässä. Ihan kohtuulliset arviot sai, vaikka kehässä ujostelikin. Opetteli agilityelämää ja on kovin tomera koululainen. Ehkä vähän liikaa pidän sitä edelleen vauvana, jolle suodaan kaikenlaista, kun on muka vielä niin pieni.

Koirat ovat olleet perusterveitä. Sairaushistoriasta löytyy yksi maitohampaan poisto, yksi pissatulehdus, muutama nopsasti parantunut lihasrevähtymä riekkuleikeissä, yksi itseaiheutettu oksennustauti ja yksi flunssa. Ohjaajalla ei merkintöjä.

Mitä kirjataan vuoden 2013 toiveisiin ja tavoitteisiin:

 • Harrastaa koirien kanssa monipuolisesti. Pitää niin itsensä kuin koirat hyvässä fyysisessä kunnossa.
 • Muistaa myös tauot, lomat ja lepo. 
 • Luonnetestata Sohvi.
 • Steriloida Sohvi pahenevien valeraskauksien vuoksi ja ennaltaehkäisemään muita vaivoja.
 • Pops pääsee virallisiin silmä- ja polvitarkastuksiin.
 • Agility pysynee ykköslajina, mutta verijälkeä olisi tarkoitus harrastaa säännöllisesti sulanmaan ajan.
 • Josko löytäisi kivan ryhmän rally-tokoilemaan.
 • Hakua voisi kokeilla kotikutoisena harjoitteena. Raunioille yritetään päästä porukalla keväällä.
 • Maastojuoksuharjoitukset listalla myös.
 • Kai sitä pitäisi ryhdistäytyä ja opiskella kehäpyöritystä tuon pirpanan kanssa.
Agitavoitteet vielä erikseen:

 1. Löytää meidän tapa tehdä töitä ja kehittyä. Molemmille säännölliset koulutukset. Suunnitelmallisempi harjoittelu.
 2. Kiinnittää erityistä huomiota palkkaukseen ja koiran vireen ylläpitoon.
 3. Sohville keinu ja kepit haltuun. 
 4. Minä ja Sohvi 1-luokkalaisiksi kesäksi.
 5. Poppis möllitasolle kesäksi.
Kaikkea jännää olen jo suunnitellut tukemaan agitavoitteiden saavuttamista, mutta niistä lisää tuonnempana...

Tunti bum-bumin alkuun. Toistaiseksi kotikulmila on ollut yllättävän rauhallista. Kauempana jytisee jo kohtuullisesti. Koiria lenkitettiin päivällä pitkään ja niitä leikitettiin tuntikaupalla pihalla. Illaksi on varattu aktivointileluja ja isot ydinluut, josko niillä selvittäisiin jytkeestä.

Hyvää Uutta Vuotta 2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti