sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Pomppa

Kävin eilisissä kisoissa Pompan tiskillä vaklaamassa uusissa väreissä koreilevia Pompan takkeja. Ja tänään käytiin Popsin kanssa mallaamassa. Meri auttoi löytämään heti oikean koon ja puki hyrränä pyörivälle koiralle takin päälle. Jonka jälkeen koira jatkoi hyrränä pyörimistä onnellisena kaikesta saamastaan huomiosta. Kertonee tämäkin jotain takin mainostetusta huomaamattomuudesta koiralle.

Olen ollut erittäin tyytyväinen Sohvin peruspomppaan sekä kuullut paljon hyvää sadepompasta, joten satsasin nyt sitten Popsille sellaiset. Plussaa takin istuvuudesta ilman kuminauhoja, toimivasta häntähalkiosta, riittävästä kauluksesta ja siinä olevasta hihna-aukosta. Takit leikkaukset toimivat ja koira liikkuu takissa hyvin. Plussaa heijastimista. Arvokkaitahan nämä takit ovat, mutta satsaan tässä kohdin mieluusti laatuun ja toimivuuteen. Ja hyvinpidettyinä takit kestävät toivottavasti pitkään. 

Sadeversio lähti jo mukaan, mutta violetti talvitakki tulee jälkitoimituksena. Tässä parit mallailut:


Sitten siihen hyvään kysymykseen tarvitseeko cairn eri sääolosuhteisiin vaatteita. Tätä keskustelua me käydään aika ajoin koirapiireissa ihan rakentavassa hengessä. Lähtökohtaisesti varmasti ei tarvitse, kyllä tarjonta ja saatavuus luo tarvetta. Meilläkään ei koiria pueta millään säällä alle puolentunnin lenkeille ei sadesäällä eikä kovilla pakkasillakaan. Heijastinliivit tästä poikkeuksena pimeillä iltalenkeillä. Mutta jos ulkoillaan toista tai kolmatta tuntia, niin vesisateeseen laitetaan takki päälle. Pakkasta saa olla yli 10 astetta ja pitkä lenkki edessä, niin mantteli tulee päälle. Samoin jos koira joutuu odottamaan märissä/kylmissä olosuhteissa esim. autossa. Samoin treenatessa kylmissä olosuhteissa, tauoilla ja loppujäähdyttelyn koira kulkee takissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti