torstai 4. lokakuuta 2012

6 wk

6 viikkoa odotusta takana ja Sohvin vauhti on nyt hidastunut merkittävästi. Pitkä lenkki on jäänyt kokonaan pois ja tehdään lyhyitä 30-45 min nuuskutteluköpöttelyitä lähialueella. Mama on hyvin seesteinen, lepuuttelee enemmän, ja syö hyvin. Ruokamäärää lisäilty entisestään hieman, penturuokaa tuo jo syökin. Muutamana viime yönä on käynyt pusuttelemassa ja heiluttelemassa häntää, ja kun on päästetty ulos, niin tyytyväisenä lyllertää pihamaalle istuskelemaan ja ihmettelemään yöelämää. Samalla kun uniset me ja Pops yritetään houkutella sitä takaisin sisälle.

Tänään aloitetaan 3 päivän madotus. Tiineen nartun mahdolliset lepomuotoiset suolinkais- ja hakamatotartunnat aktivoituvat tiineyden näillä nurkin ja toukat pystyvät tartuttamaan syntymättömät pennut istukan kautta. Axilur-kuurilla ennaltaehkäistään pentujen tartunnat. Pops saa oman kuurinsa samalla.

Sikiöillä on jo luomet ja kynnet ja karvapeite. Nyt niistä voisi lisäksi jo erottaa sukupuolen. Tästä eteenpäin luusto alkaa kalkkeutumaan ja pupsit alkavat erottumaan röntgenessä. Kudokset kehittyvät nyt valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti