perjantai 28. kesäkuuta 2013

Viikkotreeni ja sijaiskouluttaja

Sohvin seuratreeneissä kouluttamassa oli haastajatehiksen Sari Siitonen, joka oli tehnyt meille kaksi harjoitusta. Sarin ensimmäinen agikoira on ollut cairn Roope, jonka kanssa eteni kolmosluokkaan asti. Ihan tuntui Sari tykkäävään Söhvelöisestä.

Onneksi sateen jälkeen oli jo vähän raikkaampi ilma ja kentällä tuuli, sillä nyt piti jo jaksaa vähän juostakin.

Ensimmäinen rata oli meille vaikeampi harjoitus.

Ei sillä, että ei oltais päästy rataa alusta loppuun, vaan sillä, että Sohvi edelleen kääntyy hypyillä huonosti, toisin sanoen minä en osaa ohjata sitä riittävästi kääntymään. Me mennään porhalletaan täysiä esteelle ja koira loikkaa komean hypyn suoraan, jonka jälkeen vasta lenkittäen kääntää kulman.  Tämä näkyi erityisesti esteillä 3-4 ja 12-13. Saatiin taas nippu vinkkejä, miten voisin auttaa koiraa löytämään optimaalisemman vinohyppyreitin, vekin täytyy olla paaaljon nykyistä vahvempi ja suuntautua enemmän sen siivekkeen puolelle, josta koira ponnistaa. 

Toinen harjoitus oli meille sujuvampi.


Alku meni ihmeen hyvin (hups, kuvassa muuten kakksoeste on merkattu väärinpäin), en osaa noita serpentiinipätkiä ohjata, mutta onneksi Sohvi osaa mennä ne minua paremmin. Putkiin irtosi kivasti. Kympin takaakiertoon ehdin leikiten ja 11-12 persjättö oli meille iisi. Sen sijaan esteiden 12-13 velssi oli taas järkyttävän ruma ohjaus. Sitä tehtiin pariin kertaan ja parani ehkä aavistuksen.

Sohvi oli taas kerran tosi tarmokas. Möykkäsi, kun odotti vuoroaan reunalla ja kulki kuumuudesta huolimatta reippaasti. Varasti kerran lähdössä, mistä palautin. Muuten oli tosi kuuliainen pieni hilleri.

Seuraavaksi suunnataan minilomalle Tahkolle, jossa vain uidaan ja ulkoillaan sään mukaan. Ja tietty mennään kisareitille kannustamaan Mikkoa. Sohvi osaa noissa juoksu- ja pyöräilykisoissa odottaa Mikkoa tulevaksi. Silmä kovana seuraa ohilipuvaa joukkoa, kunnes bongaa omansa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti