lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannus

Juhannus aloitettiin aaton perinteisillä agilitykarkeloilla. Aurinko haalotti kuumasti Ojangossa, kun rakennettiin rata malliin A. Savioja.


Isot koirat Sohvi ja Luukas tekivät rataa ja pikkaraiset Pomppu ja Tauno tekivät takaaleikkaus- ja persjättöharjoituksia. Minttu vinkkaili muutamastakin asiasta keinulla ja kepeillä. Keinuohjaukseni on edelleen suorastaan paniikinomainen, joten pyritiin rauhoittamaan sitä. Putkijarruja työstettiin pysäyttämällä oma liike. Kontaktit ok. Pompun keskittymiselle otti koville targetalusta, jonne karkaili iloisesti useamman kerran.

Palkitsimme koko joukon ajamalla kentältä suoraan uimaan. Minttu heitteli omille koirilleen keppejä veteen, johon tuumasin,  että meidän tyttelit eivät nouda, ainakaan Sohvi. Ja mitä tekee Sohvi; noutaa lähimmän kepin, minkä palkkaan. Jonka jälkeen ui ja hakee kaikki pyydetyt kepit. Ei ehkä pitäisi olettaa mitään, kun koira osoittaa kaikki oletukseni vääriksi. Pomppu kahlailee mielellään, mutta ui vasta pieniä pyrähdyksiä. Sille voisi kokeilla myös liiviä kannattelemaan.

Välillä kotiin viettämään Juhannusta grilliherkkujen äärelle. Ja tänään aamusta taas Ojankoon, nyt hallivuorolle. Herkuiksi oli pakattu paitsi normipalkkoja, niin pala eiliseltä jäänyttä grillimakkaraa, mikä oli tietysti parasta kaikesta. Otettiin vinohyppyjä, putkeen lähettämistä, leijeröinnin alkeita ja persjättöä.

Taas opittiin iso nippu asioita, ja tosi hyvin koirulivat jaksoivat tehdä hommia, vaikka oli toinen päivä peräkkäin harjoituksia. Kepeillä pientä tuskailua, mutta onnistumisiakin. Lenkitkin onnistuttiin ajottamaan sateiden väliin. Kiitos taas Mintulle, Richardille, Lululle ja Tauno-Eemelille seurasta ja avusta.

Nyt pieni treenitauko agilityyn. Huomenna keskitytäänkin nenätyöskentelyyn, kun yhteislenkin yhteydessä vedän jäljet metsään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti