tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kepukat

Käytiin tänään Hillin Sadulla näyttämässä keppiosaamista/osaamattomuutta. Satu laittoi meidät kylmän viileästi ensin vinokepeille ja sitten suorille eikä verkkoja. Katseli hetken mielestäni hyvinkin takkuista menoamme ja totesi, että koira osaa pujotella, verkot ovat tehneet oman osuutensa ja nyt ne pitäisi saada kiiruusti pois. Sain taas ämpärillisen tarkkanäköisiä kommentteja ja vinkkejä. Omasta ohjaamisesta karsittiin koiraa turhaan häiritsevää pois. Nyt siis vähän muutettiin kurssia ja seuraava tarkastuspiste kahden viikon päähän. Niin, ja teki se Sohvi tuolla elämänsä ensimmäiset 12 keppiä ilman verkkoja. Olin niin keskittynyt, etten edes tajunnut koko hommaa ennen kuin Satu siitä ystävällisesti mainitsi :)

Loppuun vähän paukuteltiin keinoa ja todettiin lievää keinukammoa ohjaajalla, ei koiralla :D

Näillä opeilla taas etiäpäin. Satu on vaan niin pro.

Kerään tähän viestiin kesäkuun keppitreenien kulun:
Aiemmin tapahtunutta: Toukokuussa kepit omalla pihalla, verkkoja vähentäen, etupalkka (6 verkkoa jäljellä)

Koulutus ti 4.6. erilliset muistiinpanot

Ke 5.6. aamu: 6 keppiä, 4 virheetöntä toistoa (ohjaus vain oikealta), vauhti rauhallinen, ensimmäisen kerran jälkeen muistin pitää oman katseen kepeissä. Huomasin, että koira vilkaisi välillä minua. Haki hyvin oikeaan väliin, kiihdytti mukavan oloisesti viimeisillä toistoilla. Tehtiin ajatuksella eikä sählätty yhtään. Rauhallinen, miellyttävä treenihetki. Annettiin koiralle tilaa ajatella. 
Iltatreenit Pompun treenien ohessa Ojangossa. Rauhallinen vauvakenttä, kuusi keppiä. Eka ok, sitten kaksi kertaa kolmannelta kepiltä ulos. Otin hihnalla ja avitin ja hurjat kehut. Vika ilman hihnaa ja ok. Vähän tuo koira muuttuu epävarmemmaksi, kun tulee stipluja. Ja varmaan alan itse jännittämään ja koira vaistoaa sen. Jotenkin ihmeellinen este opiskella, toisinaan tuntuu, että kyllä tämä tästä alkaa jo sujumaan ja toisinaan tuntuu, että tätä me ei opita ikupäivänä. 

To 6.6. aamu: jatkettiin samalla teemalla, 6 keppiä, mutta nyt laitoin yhden verkon tukemaan kohtaa, josta tuli eilen ulos. Meni verkolla tosi hyvin, luo koiraan jotenkin varmuutta. Verkko pois ja heti huti. Otettiin uudestaan ja kaksi onnistumista. Sivusilmällä katsottuna koira vilkuili tekiessään aika lailla minua. Yritin kovasti itse olla rento ja rauhallinen. 

Uups, bloggeri oli hävittänyt tästä viikon treenit. Mutta siis palattiin 4-5 verkkoihin, jotta saatiin hommaan ryhtiä. Hallilla tein 6 kepillä ilman verkkoja ja 12 muutaman kerran. Koira tosi hidas ja välillä yhtä kysymysmerkkiä. Itsellä meinasi usko loppua joka toinen kerta. 

Viime viikolla teki tosi hyvin 3 verkolla. Vauhtia tuli pikkuhiljaa taas lisää. Vilkuilua aina vain vähemmän. Nyt Juhannusviikolla vähennetiin verkot kahteen. Muutama hutilointi per treeni, mutta 70% onnistuu. Alkuun hitaammin, itsevarmuuden lisääntyessä nopeammin. Vähitellen olen itsekin ottanut pikkuhölkkää vierellä. Huomenna välitsekki Sadulla.

18.6. Sadulla välitsekki. Satu näytti uuden, harjoituksia tukevan ohjaustyylin, jossa koira tavallaan kuin vedetään mukaan (käsi pysyy paikalla, ei kouki eikä työnnä). Tätä voi tehdä ilman verkkoja tai ottaa verkot tukemaan hankalia kohtia. Tämän jälkeen jätin verkot oikeastaan kokonaan pois.

Harjoitukset jatkuivat Juhannuksena siinnikkäästi. Alhaalla ohjatessani ja oman vauhdin pysyessä koira teki joka harjoituksessa muutaman hienon ja muutaman stiplun. Noustessani ylemmäs ja antaessa koiralle enemmän tilaa, niin teki itsenäisemmin, mutta vauhti laahasi.

22.6. Hallilla pientä turhautumista, kun ei verkkotuesta huolimatta jotenkin osannutkaan. Helpotettiin ja saatiin onnistuminen palkattua.

Kiinnitin entistä enemmän huomiota omaan liikkumiseeni, pieniin, nopeisiin askeleisiin.

Ke 26.6. tuntui jonkin sortin välietapilta. 3 toistoa aamulla, 2 kentällä ja 3 illalla. Kaikki puhtaita ja suht reippaita. Ei vilkuilua, ei epäröintiä, menee jopa edelle, jos jään jälkeen. Rytmi löytyy melkein jo alusta alkaen.  Jonkinsortin loksahdus voidaan merkata tälle päivälle. Ensimmäistä kertaa uskoin, että me ehkä opitaan tämä este.

Merkittävää on mielestäni ollut omien keppien tuoma mahdollisuus harjoitella lyhyesti, mutta usein. Toinen merkittävä seikka on ollut ulkopuolisen kouluttajan käyttäminen. Käynnin Sadun luona ovat aina vieneet harjoituksia eteenpäin ja erityisesti luoneet uskoa epävarmaan ohjaajaan.

Nyt lähdetään hakemaan varmuutta esteosaamiseen. Viimeinen tsekkikerta Sadulla vielä elokuun alussa. Loptean tämän erillisen päivityksen tähän, mutta palailen varmasti keppeihin normipäivitysten yhteydessä.




 

1 kommentti: