lauantai 4. helmikuuta 2012

Virikkeet luolassa

12 reipasta cairnia tutustui tänään Hanna Vuokilan johdolla virikeluolastoon. Hannalla oli luolaston lisäksi tutustuttavaksi kokonainen supi. Oli suorastaan hämmentävää, miten erilaisia reaktioita nähtiin. Vain kaksi koirista haukkua päräytti supin, osa ihastui lemuun ikihyväksi ja piehtaroi elukan kimpussa ikuisuuksia. Osa nuuhki kiinnostuneena, mutta jatkoi sitten matkaansa. Ja osa tyytyi vain epäluuloisena nuuhkaisemaan etäältä.

Luolastoon kurkki kaikki. Osa tyytyi tutustumaan sisäänmenoaukkojen lähialuetta, osa uskaltautui pidemmälle ja muutama vietti oman vuoronsa kokonaan luolaston eri osissa. Hannan mielestä kaikki tämänpäiväiset koirakot voisivat viihtyä lajin parissa jatkossakin. Osa saisi purettua ylitsepursuavan energiansa luolaston hajujen ja erilaisten rakenteiden ja pintamateriaalien sokkelikossa. Ja osalle luolaston haasteet voisivat tuoda itseluottamusta lisää. Ja isolle osalle luolasto tarjoaisi vaihtelua arjen kuvioihin ja kertakaikkisen kivaa puuhaa.

Erityisesti mieleen jäi viimeinen, arka Remy-tyttö, jota pelotti alkuun koko paikkaan tulo. Ja niin vain kokosi pieni koira itsensä ja alun maanittelun jälkeen uskaltautui luolastoon sisään. Ja sinne se sitten lähti, takajalat jännityksestä väpättäen. Kesti piiitkä tovi ja ulos putkahti luolaston toiselta puolelta silmät loistaen ja häntä tötteröllä iloinen pieni otus, joka halusi luolastoon hetiäkkiä takaisin. Ihan tuli itsekin hyvälle mielelle.

Kiitos kaikille osallistuneille cairnisteille mukavasta tapahtumasta!



Väiski tutustuu supiin. Luolaston kehittäjä Hanna Valkila seuraa tuttavuuden kehittymistä.

Josko vähän piehtaroisi tässä jumalaisessa tuoksussa.

Saman reaktion aiheutti pelkkä synteettinen ketun tuoksu pullossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti