maanantai 16. kesäkuuta 2014

Mepä käytiin tokoilemassa

Nyt se on tehty. Tokoiltu ekaa kertaa ever.

Alku oli aika ärsyttävä, teoriapläjäyksessä Poo riuhtoi hihnassa ja karjui kanssatreenareille. Pomppi, hyppi päin ja oli rasittava. Jos naksuttelin kontaktista oli nätisti, mutta en pystynyt silloin kunnolla keskittyä kuuntelemaan.

Heti, kun päästiin hommiin, niin helpotti. Keskittyi täysillä tekemiseen. Perusasennosta aloitettiin, se ei kai vinompi enää voisi olla. Seinänvierustreeniä saatiin kotiläksyksi. Jos pyöräytän koiran takaa sivulle (rally-toko liikkeenä) asento löytyy paljon paremmin kuin tuolta sivulta pyöräytettynä. Parani kuitenkin jo heti tämän ensimmäisen tunnin aikana. Seuraamista aloitettiin lähtörutiinien läpikäynnillä ja palkkaamalla iloisia ja ripeitä lähtöjä. Kommentteja omaan asentoon, jalkatyöhön, hengittämiseen.

Toisessa osiossa otettiin rally-tokoa; koiran ottoa eteen ja siitä ohjaaja peruuttaa ja koira seuraa sekä koiran kierto ohjaajan edestä takakautta sivulle. Näitä treenailtiin hetken, jonka jälkeen jokaisen piti esitellä omat suorituksensa. Pomppu oli ihan liekeissä ja esitti parasta osaamistaan. Tähän oli kiva lopettaa hommat ja siirtyä hetkeksi riehumaan vetolelun kanssa. Olin yllättynyt, miten hyvin Pomppu innostui vielä tunnin treenin jälkeen leikkimään, tappamaan lelua ja nyt repiikin jo vähän. Leikkiharjoitukset alkavat tuottaa vähän tulosta.

Olin muuten tyytyväinen, että otin Poon näihin tokoharkkoihin. Treenit pidettiin märällä nurtsilla, johon arvon Mamsellihan ei olisi kuninkaallista takamustaan suostunut missään tapauksessa asettamaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti