torstai 5. kesäkuuta 2014

Helteiset suorat

Seuratreeneissä oli tarjolla suorajuoksua höystettynä renkaalla, pituudella ja muurilla. Koska oli niin kuuma, ja halusin Poolle vain puolikkaan treenin, pakkasin molemmat koirat matkaan. Sain auton häkkeineen varjoon, häkkeihin kylmäkalleja ja koirille valtavasti vettä. Yllättävän hyvin pärjäsivät, eivätkä läähätelleet häkeissään.


Vähän vaativa harjoitus näin kuumalla. Tein Sohvin kanssa kolmessa pätkässä (1-11, 11-22 ja 24-27). Soo oli oikein pätevä ja osasi hienosti poispäinkäännöksen esteellä 22. Otettiin se kerran erillisenä ja sitten radalla runsaalla palkalla. 

Katja seurasi silmätarkkana kohtia, joissa koira kyselee. Niitä meillä tuli kolmessa kohtaa, estevälit 7-8, putki 17 ja vikan suoran vika hyppy 27. Nämä havaitsin myös itse. Muuten liike pysyi ilmeisesti aika suorana. Katjan huomiona myös se, että saan vedätettyä koiraa, kun suorajuoksussa lopetan ohjaamisen ja kädet vain rytmittää juoksun tahtiin. Tällöin Sohvi pistää kaasun pohjaan. Renkaalle tulee kuin hullu eli arvio on suurpiirteisempi kuin Poppiksella.

Poppis teki vain kevyesti (1-4 sekä 4-9). Eipä ihmeempää. Putken jälkeen ensimmäisen esteen ohjauksen tulee olla edelleen tosi napakka, muuten seuraa jalkoja. Hyvin irtosi 8-9 putkeen. Renkaalla asettelee tarkasti laukkansa eli hidastaa, mutta tekee toisaalta varmoja ja hallittuja renkaita, joten olen tähän tyytyväinen.

Koska lämpömittari sen kuin huudattaa korkeampia lukuja, siirrymme suosiolla sisätilatreenihin. Tänään vuorossa vähän tanssia ja Poon keppiproggista. Sohvi saa tehdä muutaman sisäänmenon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti