keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Melkein suomenmestareita

SM-radat ovat olleet kuluvalla viikolla suosittuja harjoituskohteita. Sohvi ja Poo teki omatoimiharkoissa minien finaaliradan osioita, takaakiertoja ja tiukkaa käännöstä pituudelta (Pompulle luontevampi, kun kokoaa niin paljon paremmin ennen hyppyä), keppikulmia ja persjättöä kepeille Sohville.

Eilen Suvin koulutuksessa opiskeltiin medien finaalirataa, jota en siis nähnyt livenä. Tosi kiva rata, haastava keppikulma ja muutama tosi rivakka suorajuoksu. Tätäkin olisi kiva päästä kokeilemaan omien kanssa. Ryhmäläiset osasivat hienosti, vähän suorilla kontakteja roiskien, mutta muuten aika kivaa menoa. Keppejä sielläkin taidettiin ottaa uusiksi muutamaan kertaan. Myös pyörittämisen ja niisto-persjätön edut ja haitat tulivat punnittua.

Pomppu on päässyt lisäksi harjoittelemaan kuutta keppiä pihalla (rytmitys löytyy jo vähän aikaisemmin) ja perusasentoa seinätukea hyödyntäen. Tosin tuossa Salmen tokokirjassa kehotetaan unohtamana kikkailut (seinät ja aloittavat jalat). Ajattelin kuitenkin naksutella tuon oikean asennon apuseinän kanssa, koska en namimagneetilla saa koiraa muuten oikeaan asentoon, vaan jää aina vinoon ja joudun korjaamaan käsin, josta ei taas pidä. Lets kattoa nyt.

Itse olen harrastanut lähinnä kenttäratsastusta. Sen piti olla ihan tavan maastotunti, mutta kun alle pistettiin nuoriherra Eddie, niin pienetkin korkeuserot otettiin melkoisilla loikilla ja vastaantullut traikkukin piti ohittaa kylkimyyryä puoliksi ojassa. Huoks. Selvisimme kivikoista ja kallioilta nippanappa ehjin nahoin ja vain pienillä ratsastajan posttraumaattisilla muistoilla. Hepat pääsevät  tällä viikolla ansaitusti kesälaitumille ja minä jään suunnittelemaan, josko syksyksi vuokraisi oman pollen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti