lauantai 12. lokakuuta 2013

Saunatontut

Vierumäki-viikonloppu on edennyt erinomaisesti. Ihana aurinkoinen syyssää, loistavat lenkkimaastot ja maailman parhaat kanssalenkkeilijät, mukava majoitus, lempeä sauna ja jumalaista ruokaa loihtiva oma kokki...








Tänään metsässä kului kolmatta tuntia, jonka jälkeen koirat sanoivat tattis ja painuivat pehkuihin, kun ihmisväki lähti pikaiselle Heinola-turneelle. Saunassa löhötessä todettiin, että junnustakin on näköjään kehittynyt melkoinen saunoja. Piti ihan muistella koirien saunahistoriaa.

Pentuna Sohvi salakuljetettiin taloyhtiön saunaan, jossa ihan naperona kävi kurkkimassa saunan puolella, mutta pääsi vapaasti siirtymään viileämpiin tiloihin järsimään luuta. Aika nopeasti Söhvelöinen alkoi viihtymään enenemässä määrin saunassa ja on nykyisin himosaunoja, joka odottaa kärsimättömästi lupaa kiivetä omalle paikalleen alalauteille ja joka joudutaan lopuksi komentamaan pois saunasta. 

Pomppu ei alkuun tajunnut saunasta muuta kuin, että koko perhe sinne menee, niin pakkohan se on ahtautua mukaan. Alkoi läähättämään nopsasti ja sai siirron viileämpiin maisemiin, jossa odotteli meitä muita tyynesti. Alkutaipaleella jäi suosiolla oven toiselle puolelle, jossa odotteli vilvoittelijoita. Pikku hiljaa kiipeili mukaan lauteille ja alkoi viihtymään. Nykyään saunassa kippaa hetimiten kyljelleen ja saunoo muiden mukana.

Tänään saunan miedoissa loppulämmöissä nautti perheen koko naisväki, kukin omalla laudetasolla makoillen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti