torstai 31. lokakuuta 2013

Energiat yli

Mä en tajua, kuinka jotkut pärjää cairn ns. kotikoirana. Normilenkit ja vähän kongia sekä normilulluttelut. Eiks ne koirat kiipeile seinille?

Vajaa viikko lepoa ja meinaa koti ja huonekalut hajota, kun painia ja juoksulenkkiä ja hepuleita viljellään ihan solkenaan. Junnuhan meillä on aina ollut aika aktiivi eikä tunnu juuri väsyvän, mutta Mamselli osaa yleensä ottaa aika lungisti. Paitsi nyt, kun on tehty vain iisejä lenkkejä ja kerran uitu. Ei treenejä, ei edes kotitemppuja tehty viikkoon, ja kierrokset on sen mukaiset, vaikka vähensin arvon rouvan ruoka-annostakin lomaviikolle. Lähtee ton kakrun yllyttämänä vaikka mihin. Puuh, mikä härdeli sisällä ja ulkona.

Onneksi sentään tänään junnulla agility, kontaktikertausta ja vauhtia putkiin -teemalla ja viikonlopuna molemmat pääsevät jäljelle. Niin ja Poppis pääsi taas saippuapesulle, kun metsälenkillä kävi pyörähtelemässä jossain ihanassa. Pannoissa nykyään meillä ratkaisee konepestävyys ;)

3 kommenttia:

  1. Hehee, Poppiksen parfyymeissa pyöriskely kuulostaa tutulta :) Mutta energisyydestä itselläni on sellainen tuntuma, että cairni on kuitenkin aika rauhallinen suhteessa siihen, millainen mielikuva monilla on pienestä terrieristä. Tai ehkä ei rauhallinen, mutta sopeutuvainen erilaisiin tilanteisiin. Lennu ainakin on energinen ja väsymätön lenkkeilykaveri, mutta kotona ottaa aika iisisti. Eikä hypi seinille, vaikka joskus on sellaisia päiviä, jolloin aktiviteetit jäävät vähemmälle ja lenkit lyhyemmäksi. Eikä oikeastaan koskaan vaikuta mitenkään hyperaktiiviselta (varsinkaan aamuisin...) Pentunakaan se ei varsinaisesti ollut mikään kauhea riiviö eikä keksinyt viihdyttää itseään millään laittomuuksilla, vaikka monet tutut olivat varmoja, että terrierin pentu tekisi niin. Mutta varmaan kaikkien rotujen edustajien kanssa on niin, että koira myös tottuu sellaiseen menoon, kuin mitä se elää, eli aktiivinen koira on aktiivinen. Vähän niin kuin ihmisetkin. Ja aktiviteeteista puheen ollen, huomenna estetunti! (Meille ihmisille siis...)
    T. Hannamari ja Lennart-herra
    PS. Odotamme kisavideoita!

    VastaaPoista
  2. Äh, unohtui tuosta äskeisestä, että aktiivisuuteen varmasti vaikuttaa sekin, että koiralla on kaveri, jonka kanssa riehua ja leikkiä. Lennu tietysti usein haastaa meitä ihmisiä leikkiin, mutta veikkaan, että sekin saisi riehakkaammat leikit pystyyn koirakaverin kuin meidän kanssa.

    VastaaPoista
  3. Ihan totta puhut Hannamari. Ja yksilöitähän noi myös on. Sohvi on aina ollut aika rauhallinen tapaus, paitsi tietyissä tilanteissa se väläyttelee sitä sisäistä leijonanaarasta. Pomppu on aina ollut energinen pieni sählääjä :)

    /Anne

    VastaaPoista