lauantai 16. helmikuuta 2013

Katjan koulutus

Olimme kutsuneet Välimaan Katjan Kotkasta asti vetämään treenit cairnryhmälle. Koulutettavina Popparin lisäksi Linda ja Topi, Tiina ja Jilli, Sanna ja Lillan sekä Minttu kera Tacon sekä Emilin.

Rata tarjosi monipuolista harkattavaa niin kisavalmiille koirakoille kuin mölleille. Ja junnutkin pääsivät sieltä maistelemaan paloja. Me teimme Poppiksen kanssa niistoharjoituksia sekä pimeään putkeen lähettämistä. Sekä pienoisia ohjausharjoituksia serpentiinihypyillä. Lisäksi painoin mieleeni joitain ohjausvinkkejä radalla olleisiin takaakiertoihin, vaikkei niitä pikkaraisen kanssa tehtykään. Melkein kaikki liittyi oman kropan asentoihin sekä ajoituksiin. Selkä ylös, olkapäälinjaan huomiota, lähettämisohajukseen jämäkkyyttä ei huidota ja huiskita. Ja vauhtia lisää nopean koiran kanssa. Heitin nimittäin yhden kiekan Katjan Aapon kanssa, joka  tykitti ohitseni niin että heilahti, kun jäin jotain himmailemaan :)

Miten kummassa tämä voikaan olla niin vaikeaa. Mutta kivaa :) Popparikin tykkäsi. Kahden tunnin treenit kruunasi jäähdyttelylenkki Tacon, Aapon ja Sirpan kanssa. Loppuun vielä hullua hepuliympyrää parkkiksella, jonka jälkeen nukahti autoon niin, että koiran sai kantaa sisälle. Moikkasi unisesti Sohvin ja nyt kuuluu vain kuorsaus säkkituolin uumenista.

Nyt vielä tsekkaamaan videot ja kirjoittamaan palaute ylös, ja niiden pohjalta suunnittelemaan uusia treenejä.

Tässä vielä näitä meidän perusoppeja, kääntymistä hypyllä, pimeän putken harjoittelua...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti