tiistai 5. helmikuuta 2013

Ajoitusten mestarit

Sohvin sterkkauksen piti olla torstaina aamusta. Sitä on suunniteltu tarkasti, päiviä laskettu juoksujen väliin ja duunit ja muut menot soviteltu sen mukaan. Ja kattia kanssa. Aloitti pentele juoksut eilen, perskules. Muiden merkkien (haistelut, merkkailut, urosten kiinnostuminen ja ulkosynnytinten turvotukset) on meillä vaikeita seurattavia, kun koira ilmentää niitä jo 1-2 kk ennen vuotoa. Eli kun koiraparka juoksee 5 kk välein, niin sehän on lähes koko ajan joko juoksuissa, valeraskaudessa tai tekemässä juoksuja.

Nyt odotellaan kannanottoa Viikistä, jossa tekevät riskinarviota tuntien Sohvin kohtutulehdusriskin. Itse epäilen, että toimenpide siirtyy, jolloin uutta aikaa varataan huhti-toukokuulla. Vitsi, kun harmittaa. Yritän lieventää harmistustani miettimällä niitä asioita, jotka mahdollistuivat sterkkauksen siirron myötä: Katjan koulutus, HSKH:n epikset (putkiluokka) maaliskuussa, huhtikuun luonnetestaukseen ei tarvitse laskea lääkkeiden vaikutusaikoja, Nero-pentu pääsee meille yökyläilemään aiemmin. Lähdenpä tästä kaivamaan Galastopin varoaikamääritelmiä....

Hyvänä uutisena kerrottakoon, että rauniotutustuminen on nytkähtänyt liikkeelle. Keväällä päästäneen näkemään, miten ärrierit pärjäävät raunioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti