maanantai 2. heinäkuuta 2012

Poppis rally-tokoilee

Poppiksen kanssa aloiteltiin rally-tokon alkeet tänään. Meillä ei ole tavoitteena niinkään opetella varsinaisia liikkeita vaan tehdä yhdessä töitä, lisätä kontaktia ja opetella sietämään häiriötä. Heiluvan hännän tiloissa harjoitellaan ja ryhmässä on kaksi muuta koiraa.


Tänään opiskeltiin teoriassa sivulle tulon kaksi eri versiota (takakautta ja sivusta kiertäen). Liikettä tarvitaan muun muassa seuraavissa tehtävissä:




Sivulletulon opiskelua varten harjoiteltiin kosketuskepin käyttöä. Sohville sen aikoinani opetin, mutta Pops aloitti opinnot vasta tänään. Hoksasi jujun aika hyvin, mitä nyt pyrkii haukkaamaan palloa sen sijaan, että hienostuneesti tökkäisi sitä kuonollaan. Pystyttiin jo vähän liikuttamaan keppiä ja koira seurasi hyvin. Toisena harjoitteena oli kontaktikävely, ei siis niin tiukkaa kuin toko-seuraaminen, mutta hyvään katsekontaktiin pyrkien. Tämä menee meillä jo ajoittain kohtuullisesti, häiriössä pää toki pyörii ja keskittyminen meinaa herpaantua. Tätä harjoiteltiin vielä illan pissalenkillä, kun ohiteltiin vastaantulijoita. Pompulan keskittymiskyky on jo merkittävästi parempi kuin vauvakurssilla, toki ei se mikään kiitettävä edelleenkään ole, joten harjoitteet pitää edelleen pitää lyhyinä ja mukavina. Sohvin kanssa kerrataan samat tehtävät kotona, niin painuu minullekin paremmin mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti