torstai 10. toukokuuta 2012

Kesätreenit käyntiin

HSKH:n treenit käynnistyivät minulla ja Sohvilla tänään Ojangossa. Kyseessä siis meille uusi kouluttaja, Satu ja uudet kurssikaverit (bc, russeli ja lapinporokoira). Taso alkeisjatko.

Meiltä pyydettiin asettamaan tavoitteet kurssille, ja meillä se oli tehdä, oppia ja kehittyä yhdessä ja pitää samalla hauskaa.

Satu halusi määrittää meidän osaamisen, joten rakennettiin rata (21 estettä, klups) , joka piti suorittaa kisamaisesti mielellään palkkaamatta. Virheet laskettiin ja otettiin aika. Rata tuntui hurjan pitkältä ja sisälsi muutaman kinkkisemmän kohdan. Myös kontaktiesteet, rengas, muuri ja pituus sekä pöytä (!) olivat radalla.

Ilmoittauduin vapaaehtoisesti ensimmäiseksi koekaniiniksi ja sitten eikun menoksi. Varastus startissa, muutama haahuilu ja niistä 10 vp. Ja A:n päältä jäi hetkeksi seuraamaan muiden kenttien tapahtumia, kun minä hölmistyneenä odotan alhaalla. Muuten aika bueno suoritus. On se hyvä, että Minttu on teettänyt meillä noita pidempiäkin ratoja, muuten olisin ollut hukassa. Sohvi oli sellainen semi-nopea, mikä on ihan ok näillä valeraskauden toivottavasti loppumetreillä.

Saatiin palautetta lähtöluvan pyytämisestä tuomarilta ennen starttia (tämän opin epiksistä viime pe) ja hyvästä meiningistä radalla. Parannettavaa olisi irtoamisessa, kuljetan koiran herkästi esteelle asti. Myönnetään, myönnetään, että en aina luota Sohvin osaamiseen niin paljon kuin voisin.

Muutkin suorittivat omat ratansa ihan loppuun saakka, vaikka kaikilla omat haasteensa olivatkin. Satukaan ei lähtenyt tässä vaiheessa lipettiin, vaan vaikutti haasteisiinsa ihan tyytyväiseltä ja pääsi näiden suoritusten avulla suunnittelemaan meille tulevia harjoituksia. Loppuun muutama omatoimiharjoitus, kun kenttä on vapaa treeniemme jälkeen. Tein ongelmakohdat lyhyesti ja reilulla palkalla uudestaan. Lisäkis opiskeltiin lähdössä odottelemista.

Loppujäähdyttelyt Paavon ja Mintun koiranhuolitsijan eli Mintun äidin kanssa =) Löysimme kivan polkupohjan ja koirat pääsivät lenkkeilemään vapaana. Hyvä mieli jäi tästä ensimmäisestä kerrasta. Ja ehkä nyt ajateltuna on ihan hyvä, että ei mahduttu alkeiskurssille, sillä ehkä tämä taso on kuitenkin meille nyt se oikeampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti