keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Täydenkuun Tehis

Huh, miten jänskätti aloittaa Karstusen Jannen vetämissä tehistreeneissä. Ja tavata koko haastajatehisryhmä koirineen. Kävin kurkkimasaa aiemman mediryhmän harjoituksia, lämppäsin huolella koirat (Poo oli seuraneitinä ja teki sivussa jotain pientä) ja olin valmis haastamaan. Tunnelma oli ihanan rento ja kokeneemmat ryhmäläiset tsemppasivat kivasti ensikertalaista. Meidän ryhmässä treenaa haastajien minit (1 borderterrieri, 1 koikkeri ja 1 cairnterrieri) sekä maksit (1 bc ja 1 tolleri).

Valkku halusi ensin nähdä simppelillä radalla kontaktien tilanteen. Ihme kyllä saatiin puolto jatkaa valitsemaamme linjaa puomilla ja A:lla. Sohvillahan on periaatteessa pysätyskontaktit, mutta kisoissa vapautan koiran heti, kun se osuu kontaktille eli käytännössä se tekee ne läpijuosten. Kontaktit olivat Jannen mukaan siistit ja nopeat, toki tällainen sekatyyli on vähän epäselvempi koiralle.

Keinunhan valkku sitten ylläripylläri halusi nopeammaksi. Meillähän on menty hitaalla tavalla eli pyydän Sohvin hidastamaan, kun keinu alkaa laskeutumaan, ja jatkamme vasta siitä. Suht siistit ja puhtaat kisakeinut meillä on ollut, mutta Jannen mukaan armotta liian hitaat. Otettiin heti pari päähänjuoksua, ja vinkit jatkoharjoitteluun. Katsomosta tulleen kommentin mukaan keinukammo näytti tasan ohjaajan omalta. Tismalleen.

Tokalla kiekalla viidellä hypyllä ensin serpentiinit päästä päähän, sitten takaakierrot ja loppuun välistä vedot. Naureskelin Jannelle, että ei kuulu suosikkeihin tämä, ja harvemmin jaksetaan treenatakaan. Serpentiinit ilm ok, pidän koiran ohjauksessa koko sarjan ajan, mikä kuulema ihan jees. Takaakiertoihin erinomainen rytmitysvinkki; ohjaus tulee koko ajan aavistuksen liian myöhään, melkein seuraavan siivekkeen kohdalla. Jos aikaistin sitä melkein edellisen siivekkeen luo ja suljin linjan suorittaa hyppy edestä, niin meno senkuin sujuvoitui. Loppuun multa peruskankeahkot välistävedot, joihin Sohvi kuitenkin tuli ihmeen hyvin.

Treenien aikana oli tullut yö, kentän valot paloivat, oli kosteaa, sumuista ja lämmintä. Ja täysikuu. Oli melkein puoli yö, kun oltiin kotona, koirat jäähdytelty ja syötetty sekä auto purettu. Istuin rappusilla ja fiilistelin treenejä, yötä ja kuuta. Ouuuuu.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti