maanantai 29. syyskuuta 2014

Ketterästi kiipeillen

Raunioharjoituksia täydentämään kävimme viikonloppuna Ojangossa läpikäymässä ketteryysesteet (tunneli, tynnyrisilta, keinu, tikapuut vaakatasossa, pituushyppy, kauko-ohjaus, liikkuminen epämiellyttävällä materiaalilla sekä ohjaaja ja vieras henkilö kantavat koiraa) sekä niiden oikean suoritustavan. Sohvi sai jäädä vielä kotiin, vaikka liikkuukin jo hyvin ja sai osteopaatilta luvan lisätä liikunta normaaliksi. Haluan ensin normilenkit alle ennen varsinaisia treenejä.

Me aloitimme Popparin kanssa työstämään tunnelia, siltaa, tikkaita, pöytää ja  epämiellyttävää alustaa. Esteinä tunneli, silta ja pöytä olivat helppoja, nyt pitää vain opiskella niiden oikea suoritustapa (perusasennosta lähettäminen, pysähtymiset, pöydältä toiselle lähettäminen jne). Tikkaat olivat peräpäästään huolettoman koiran kanssa vaikeat, mutta Poolle pisteet sitä, että tipahtamisenkin jälkeen kiipesi reippaasti yrittämään uudestaan. Samoin epämiellyttävä alusta oli Poosta vähän outo harjoitus.

Kuvassa Salla ja Luca omalla tikasosuudellaan.





Kertasimme lisäksi Hannan johdolla BH-kokeen sisältöä sekä tottelevaisuusosion osa-alueet (vapaana seuraaminen, liikkeestä istuminen, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, liikkeestä seisominen ja luoksetulo, tasamaalta nouto, eteen lähettäminen, paikallaolo häiriön alaisena). Ja sitten läpikäytiin ihan perusasioita, joista aloittaa. Osa ryhmän ohjaajista ja koirista on jo enemmän konkareita liikkeiden suhteen, mutta meikäläinen on niin ummikko, että ihan perusperusteista saa lähteä liikkeelle.

Nyt olisi sitten tarkoitus käydä kentällä harjoittelemassa ketteryyttä pienissä pätkissä aina kun Ojangossa käy. Muutenkin raunioharjoitukset etsivät vähän muotoaan, joten pidetään peukkua, että pääsemme Hannan ja ryhmän kanssa jatkamaan harjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti