maanantai 10. maaliskuuta 2014

Saanko luvan?

Kun rotuyhdistyksen kautta oli mahdollisuus päästä tutustumaan koiratanssiharrastukseen Suomen parhaimmistoon kuuluvan kouluttajan johdolla, niin eipä tarvinnut montaa kertaa miettiä osallistumista. Koiratanssi on siitä hankala laji, että aniharva seura järjestää koulutusta koiratanssista. Esimerkiksi täällä pääkaupunkiseudulla taitaa koiratantsut olla ainoastaan kaupallisten koirakoulujen varassa.

Koulutus järjestettiin Dream Team Areenalla Akaan Viialassa, jonne oli kokoontunut kymmenkunta cairnia. Kouluttajana meillä toimi Salla Haavisto kera taitavien westieiden Lila, Lime ja Greippi. Kaikki kuvat Yasmin Eklund.


Päivä aloitettiin ohjaajien lämppäjumpalla, jossa harjoiteltiin eri askelluksia ja rytmejä musiikin tahdissa. Ohjaajien matala hiipiminen ringissä sai hommaa kehän reunalta seuraavalta Poppikselta osakseen epäilevää muhkintaa ;)

Jaettiin ryhmä osiin ja otettiin koirat mukaan liikkumaan. Hiivittiin, laukattiin, peruutettiin ja koirat saivat seurata vapaavalintaisesti. Kukin tyylillään...



Väliin Salla kertoi tanssin teoriaan ja sitten taas opiskeltiin pyörähdyksiä, kiertämisiä ja pujottelua ja niiden eri versioita. Hyppäämistä käsien ja jalkojen yli sekä selän päällä oloa.






Harjoiteltiin temppujen ketjuttamista tekemällä ryhmässä osioita Sallan aiemmasta esityksestä. Loppuun jokaisen piti esittää valitsemaansa musiikkiin oma show, jossa tehtiin vapaavalintaisia temppuja. Mein "bravuurit":

Pipo pois

Tässä sulle tassua.

Päivä oli hauska riippumatta siitä olitko lavalla vai katsomossa. Salla oli loistava kouluttaja, mukava ja etevä ja onnistui saamaan meidät koulutettavat kokeilemaan rajojaan, heittäytymään ja pitämään hauskaa. Salla myös esiintyi omien koiriensa kanssa ja täytyy sanoa, että huhhuh, miten hienoa yhteistyötä, hauskoja teemoja ja taitavaa temppuilua. Kuin hyvää teatteria olisi seurannut.

Koirat tuntuivat viihtyvän temppujen parissa erinomaisesti. Mamselli näytti aika-ajoin epäilevältä, että mikäs juttu tämä nyt oikein on. Mutta Junnu veti täpöillä koko päivän.

Kiinnostus ja arvostus lajiin nousi kyllä kertaheitolla. Jotenkin musta tuntuu, että tämä(kään) ei jää tähän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti