keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Peili takataskussa

Kävin kuuntelemassa seuran aloitusluennon liittyen Popparille haettuun paikkaan agilityn alkeet ryhmässä. Alkeiskurssin jälkeen ryhmä jatkaa suoraan harjoittelua kohti oikeaksi agilitykoiraksi. Hakijoita on enemmän kuin paikkoja ja vain osa pääsee testitilaisuuteen ja siitä ryhmään. Asia varmistuu viikonlopun aikana, joten peukut tiukasti pystyssä, että paikka heltiää. Luennon yhteydessä myös koulutusohjaajat esittäytyivät. Rennon tuntuista porukkaa, joista osan olenkin jo seuran muissa yhteyksissä tavannut. Myös terrierikansaa löytyi sekä kouluttajien että kurssille pyrkijöiden joukosta.

Luento sisälsi sinänsä tuttua, mutta niin tärkeää asiaa koiran motivoinnista ja palkkauskeinoista. Virheiden osalta kehotettiin ohjaajaa kaivamaan se peili takataskusta ja kurkkaamaan siitä kenen virhe se lieneekään...  Hyviä osioita olivat myös treeniä tukevien fysiikka- ja ketteryysharjoitteiden läpikäynti sekä agilityyn valmistavien harjoitusten esittely. Popparin osalta takapään käyttöä täytyisi muistaa harjoittaa enemmän, juniori esimerkiksi osaa peruuttaa paljon heikommin kuin isosiskonsa.

Illalla laitetaan se peili varuiksi takataskuun ja piipahdetaan hallilla. Sohvilla on iisi viikko, joten se kanssa tehdään vain paikallaoloharjoituksia ja ne pakolliset keinuharjoitukset,  joita pyritään pitämään treeneissä nyt melkein joka kerralla muutama mukana. Poppis pääsee myös paikallaoloharjoituksiin, puomin alastulolle kontakteille ja keinulle sekin.

Rakkaat kanssakoirakot, olkaahan tarkkaavaisia, sillä kyykäärmeistä on tehty ensimmäiset havainnot. Erityisesti Ojangon kallioilla asustaa mittava käärmeyhteisö. Siellä pidän nyt koirat lämpissä varuiksi kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti