keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kukkuu

Alkuviikko hurahti työmatkaillessa, mutta ehdin juurikin tänään kunnon lenkille koirien kanssa ja illan cairnagilityyn. Tehtiin kepit, tehtiin keinu ja muutama ohjausharjoite (takaakierto ja pakkovalssi).

On ihan huippua nähdä tämän ryhmän kanssa keppien eteneminen. Olemme kuitenkin sekä ohjaajat että koirat aloittelijoita ja kepit tuntuivat aika kaukaiselta tavoitteelta jossain vaiheessa. Keppien harjoittaminen verkoilla on tuntunut sekä helpolta (alku) ja hitaalta (häivyttäminen). Yksitellen lamput ovat koirilla syttyneet ja ovat oivaltaneet idean. On ne taitavia, hyvä Alli, Topi ja Sohvi!  Tänään Sohvi eteni edelleen 8 verkolla: toisella puolella täydet verkot, toisella vain alussa ja lopussa. Mutta nyt vahvistettiin vauhtia etupalkalla avustajan kera. Ekan yrityksen Sohvi stiplasi ja Linda sulki palkan. Sohvi tuhahti kerran ja teki sen jälkeen virheettä. Lisäksi lähetin umpikulmasta ja ensimmäistä kertaa ohjasin väärältä puolen ja ihan supersuoritus. On se taitava, toisin sanoen ällitälli ja perso palkalle :) Hienointa tietysti näissä verkkoharkoissa on, että käsiapuja ei ole käytetty missään vaiheessa, joten koirien on pitänyt sisäistää jutun juju ihan itse.

Keinussa vaihdoimme kevättalvella aavistuksen tapaa opetella ja nyt näyttää paremmalta. Koira ei edelleen pidä esteestä, mutta nyt taas harjoittelee täysillä ja oikein. Harjoitukset ovat tosi lyhyitä, mutta edistystä on ilmassa.

Ohjausharjoitukset sensijaan osattiin hienosti. Popskin pääsi kokeilemaan loppuun vähän ja sepä se vasta osasikin. Kiitos kotiharkkojen.

Loppuun varma kevään merkki, koirat saivat matolääkkeensä. Biksut esiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti