sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Leijonamieli

Nyt on sitten jännittävä luonnetesti läpikäyty ja läpäisty. Loppupisteet ihan komeat 160. Tosin osasuoritukset antavat ymmärtää, että meillä ei ehkä asustakaan cairn, vaan pieni leijonanpentu. Osa reaktioista kun meni enemmän tuonne palveluskoirapuolelle :D


Kuva Sari Laurila.

Mein Sohvi-mamselli puolustaa, puolustaa niin minua kuin itseäänsä. Tuomarin hyökätessä asettui minun ja tuomarin väliin, nousi takajaloilleen ja pisti rähinän päälle. Eikä väistänyt missään vaiheessa. Samoin  puolusti kuuleman mukaan myös itseään seinäkokeessa.

Kelkkaa ei väistänyt, haalarit ja tynnyrit sekä pimeä huone hoideltiin kivuttomasti ja toimintakyky säilyi koko ajan hyvänä. Pidättyväinenhän tuo on, mikä lienee yksi syy, että ei todellakaan lähde vieraiden kanssa leikkimään, aika kaukana siitä :) Haukkuarähähti laukauksissa, mistä luokiteltiin paukkuärtyisäksi.

Alla vielä pisteytys ja suluissa cairnien ihanneprofiilin mukaiset tulokset, korostetut eroavat profiilista.

Toimintakyky: +2 Hyvä (+2/+1)
Terävyys: +3 Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (+3)
Puolustushalu: +3 Kohtuullinen, hillitty (+1/-1)
Taisteluhalu: -1 Pieni (+3/+2)
Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton (tähän tuomarin kommenttina, että sinne tasapainoisen puolelle kallistunut) (+2/+1)
Temperamentti: +3 Vilkas (+3/+1)
Kovuus: +3 Kohtuullisen kova (+3/+1)
Luoksepäästävyys: +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen (+3)
Laukauspelottomuus: +1 paukkuärtyisä (+3/+2)

Tulos 170-10 (miikkupisteet siis tuosta taisteluhalun pienuudesta), loppupisteet 160. Tuomareina Tarja Matsuoi ja Riitta Lehmuspelto.

Tuomari kuvasi Sohvia itselliseksi naiseksi. Koetoimitsija ehdotti IPO-treenejä :D

Itse olin yllättynyt puolustushalun voimakkuudesta. Tyytyväinen vähästä paineistumisesta ja hienosta toimintakyvystä. Taisteluhalun puute ja pidättyväisyys eivät tulleet yllätyksenä, paukkuärtyisyys ja reagointi laukauksiin haukulla ehkä ennemminkin.

Mutta niin me molemmat selvittiin tästäkin, jesh. Suuri pieni ja niin rakas leijonamieleni.

Päivä oli kaikkinensa mielenkiintoinen.Viikonlopun aikana saatiin testattua 20 cairnia eikä yhtään keskeytystä ja vain yksi jäi alle hyväksytyn. Pääosin koirat napsahtelivat ihan ihanneprofiiliin, huikeaa! Kiitokset supertiimille, kanssanne on ilo tehdä hommia.
Upea talkootiimimme, koetoimitsija Annu ja tuomarit. Kuva Sari Laurila.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti