sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Cairnit raunioilla

Olen jo pidempään halunnut lähteä tutustumaan koirien kanssa rauniotyöskentelyyn. Laitoin pitkin alkuvuotta kyselyä sinne ja tänne, mutta tosi huonosti kukaan vastaili. Kunnes Vantaan pelastuskoirat ry tositosi ystävällisesti ilmoitti järjestävänsä ryhmälle terriereitä tutsutumiskäynnin Korson rauonioradalle.

Tänään sitten auringon lämmittäessä ihanasti keräännyimme 10 cairnin ja yhden snautserin voimin raunioradalle. Jo pelkkä paikka on aika vaikuttavan ja kunnioitusta herättävän näköinen kokonaisuus. Kouluttajamme Hanna ja Eeva sekä aussie Cofi kertoivat ja demosivat meille rauniotyöskentelyn periaatteet. Vähän siinä mietiskelimme, että mitenköhän ärrierimme malttavat keskittyä niin mielenkiintoisessa paikassa olennaiseen eli maalimiehen etsimiseen.

Mutta koirat yllättivät ja olivat yksi toisensa jälkeen älyttömän hyviä, keskittyivät ja etsivät intopiukassa kohteitaan. Toimimme toinen toistemme koirien maalimiehinä ja koirat saivat etsiä alkuun niin, että näkivät hihkuvan ja koiraa innostavan maalimiehen menevän piiloon. Vähitellen voitiin jo vaikeuttaa, mutta tehtiin lyhyillä etäisyyksillä ja tähdättiin runsaisiin onnistumisiin. Tarvittaessa helpotettiin ja maalimies auttoi koiraa kutsumalla. Oli kiva nähdä koirien tekevän innoissaan töitä ja oli kiva toimia myös etsittävänä, kun sai nähdä koiran riemastuksen, kun etsittävä löytyi ja tarjoili runsain mitoin kehuja ja namia. Toisella kierroksella koirat vetivät autosta remmi kireänä radalle, joten kipinä oli selvästi syttynyt.

Myös kouluttajat kertoivat olevansa iloisen yllättyneitä koko porukan innokkaisiin ja reippaisiin suorituksiin. Kyllä sai taas olla niin ylpeä ryhmästä!! Päätimme hetimiten, etä tätä lisää ja nyt eikun uusia harkkoja järkkäilemään. Lämmin kiitos Vantaan pelastuskoirat ry:lle sekä erinomaisille kouluttajille Hannalle ja Eevalle sekä ihanalle Cofille, päivä oli enemmän kuin mielenkiintoinen!

Puhelinlaatuisia kuvia päivästä:

Kaarina kaivossa.

Cofi lähdössä.


Kaarina on löytynyt.

Linda menee piiloon, Hanna neuvoo maalimiehen toiminnassa.

Näkyy vähän huonosti, mutta siellä se Cofi on Lindan paikallistanut.

Salla löytyi tornista.

Cairnien vuoro. Linda lähettää Topiveliä matkaan.

Topsyllä on vauhtia.

Poppis valmistautuu omaan suoritukseensa.

Matkaan läks Piiperöinen.

Ja mikäs se sieltä löytyikään.

Ja uudestaan.
Sohvin löytö-1.
Ja löytö-2.
Lisämateriaalia lajin saloihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti