torstai 4. huhtikuuta 2013

Kontaktikoneet

Koska agitreenien kouluttaja oli kipeä, niin päätin tehdä kontaktitreenit molemmilla ja lisäksi keppejä Sohvilla.

Kepeissä mennään nyt 8 verkolla, joista toisella puolella kaikki verkot ja toisella vain alkuun ja loppuun. Sohvi selvästi tietää jo mikä on homman nimi. Vauhti on vielä suht rauhallinen, menee itse asiassa verkoilla nopeammin, mutta ilman hidastuu. Joutuuko pohtimaan enemmän vai reagoiko minun jännäämiseen kyseisissä kohdissa?

Pops teki nyt sitten elämänsä ensimmäisen kokonaisen puominsa. Hassua, että nyt vasta. Tuossa iässä Sohvi oli tehnyt jo puomia vaikka kuinka kauan. Opetin koirat kuitenkin ihan eri tavalla. Popsille ensin 2on-2off kontaktit ihan rauhassa ja siitä vähitellen puomille lopusta alkuun kontaktien ehdoilla, hitaasti ja rauhassa. Ja tänään nassikka teki viimein sen ihka ensimmäisen puomina Sohvia nopeammin ja varmemmilla kontakteilla. Huimaa. Nyt sitten voimme siirtyä A:n kimppuun.

Ei ollut Sohvikaan huono. Kontaktien vahvistaminen etupalkalla on tuonut koiraan vauhtia puomilla eikä enää ole niin kiinnostunut siitä, että jään jälkeen. Sohville uusi aluevaltaus oli A:n kontaktit, jotka koira tarjosi heti oikein. Superpalkka ja kotiin hyvillä mielin.

Lenkitin koirat normisti tänään; 30 minsaa ennen hallia ja 45 minsaa hallin jälkeen. Ja taas katselin kun aika moni otti koiran suoraan autosta kentälle ja lähti suoraan treenien jälkeen. Toivottavasti lenkittelevät sitten muualla ennen ja jälkeen. En voisi kuvitellakaan jättäväni lämmittelyä tai jäähdyttelyä väliin. Olisinpa omienkin treenieni suhteen näin tarkka ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti