tiistai 16. huhtikuuta 2013

Palautumista

Moni on kysynyt luonnetestauksesta kuultuaan koiran palautumisesta testitilanteesta. Seurasin toki itsekin koiraa tarkasti heti testin loputtua sekä kysyin Mikolta, miten koira käyttäytyi testauksen jälkeen kotona. Itse vielä seurasin illan lenkit ja nämä seuraavat päivät.

No, meillä testi ei kyllä vaikuttanut mitenkään. Koira oli mielestäni ihan oma lungi itsensä testitilaisuuden jäljiltä. Ei vaikuttanut edes väsyneeltä, vaan leikki heti Popsin kanssa pitkät pätkät testistä kotiuduttuaan sekä lenkkeili pitkään muutaman tunnin jälkeen testistä.

Toisaalta koira ei juuri kuormaa testauksessa kerännytkään, joten oletettavasti palautuminen on ollut Sohvimaisen samantien. Luonnetestaus -luennolla yritin kysellä kuormittuvien ja testirajan alle jääneiden koirien palautumisesta, mutta mitään hälyttäviä palautteita testaajille asti ei ollut kantautunut. Muutaman koiran olen kuullut olleen herkillä hetken testauksen jälkeen, reagoivan herkemmin ääniin, liikkeisiin, yms.

Mutta meille siis pelkästään positiivinen ja mielenkiintoinen kokemus. Tarkoitus hakea Sohville vielä jatkossa MH-kuvauskin. Poppis on niin pehmoeläin, että sen kanssa vielä mietitään. Taistelutahtoa kyllä löytyy, mutta pelottavat tilanteet voivat vielä viedä toimintakyvyn. Annetaan tyttelin kasvaa ja kerätä elämänkokemusta ja mietitään sitten uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti