lauantai 6. huhtikuuta 2013

Aurinkoista aamua

Pääsimme vaihteeksi Ojankoon lauantaivuorollemme. Halli on ollut koko talvikauden niin varattu viikonloppuisin, että viikonloput harkat ovat olleet todella harvassa.

Pakkasin aamusta uniset koirat autoon ja teimme aamulenkin Ojangon aurinkoisilla pelloilla. Koirista mieluisa yllätys oli törmätä keskellä peltoa Mintun laumaan. Lämmittelyyn tuli heti enemmän virtaa :)

Rakensimme suoraviivaisen radanpätkän, joka noudatteli 1-luokan rataa Purinan pääsiäiskisoista. Tavoitteena oli kepitellä ja ottaa pysäytyskontakteja osana rataa. Minttu katsoi päältä, kehui koirat ja opasti meitä ohjaajia parempiin suorituksiin. Erityisesti Sohvin kanssa saa olla tarkkana, että oma liike ei häiritsisi koiraa, se kun reagoi tosi herkästi muutoksiin ohjaustyylissäni. Esim. kontakteilla, jos hiljennän, koira alkaa hiljentää heti ja aivan liian aikaisin. Jos uskalsin jatkaa tasaisesti matkaa, koira eteni paremmalla vauhdilla kontaktille asti ja pysähtyi siihen. Kepeillä eteneminen on edelleen hitaampaa ja varovaisempaa verkottomissa kohdin, ilmeisesti tällöinkin reagoi hermostuneempaan ohjaustyyliini. Pitää ohjata kannustavasti, mutta tasaisesti ja antaa koiralle tilaa.

Poppis teki omia kontaktiharjoituksiaan ja sai vinkkejä, miten jatkaa. Koko puomi otettiin pariin kertaan ja vauhti oli hyvä. Pussia otettiin reilulla avulla, kun hallin sininen pussi olikin ihan eri tavalla epäilyttävä kuin Malmilla tehty keltainen pussi. Huoks.

Jäähdyttelyt taisi mennä kaahauksen puolelle. Nyt päivälepo ennen iltapäivän pihapuhteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti