perjantai 25. tammikuuta 2013

Tanssitaidottaman painajainen

Torstain ohjattujen agitreenien teema oli valssi. Ohjaus, joka on itselleni aika kankea. Tuppaan hidastamaan koiraa tönkkövalsseillani ja yleensä valitsenkin jonkun muun tavan ohjata, jos mahdollista.

Rata oli 20 esteen pyöritys, jossa  oli 8 valssinpaikkaa siellä ja täällä. Nyt niihin ei saanut soveltaa muita ohjaustapoja, vaan valssia piti ainakin yrittää tarjota. Satu halusi, että näytämme ensin oman suorituksen alusta loppuun. Ohjaajalla puntti tutisi, mutta Sohvi otti tyynesti haasteen vastaan. Teki tarkasti ja keskittyneesti ja suoritti pieninäppärä radan virheettä läpi. Epäuskoisena hihkuin maalissa. Taas niitä pieniä hienoja hetkiä harjoituksissa. Ohjaajalle pluspisteet  siitä, että muisti jo vähän katsoa eteensä ja hahmottaa sijaintiaan radalla. Tämä on varmasti asia, joka kehittyy vähitellen, kun kokemusta kertyy.


Jatkoharjoituksessa säädettiin minulle optimaalisempia linjoja, jotta koira voisi edetä mahdollisimman hyvin ja sujuvasti esteeltä toiselle. Olen ajoittain vähän myöhässä valsseissa ja ne valuvat helposti liian syvälle. Loppuun katsottiin vähän Popparille sopivia valssiharjoituksia.

Nyt perjantaina saamme kuulla lisää kommentteja menostamme ja toivottavasti vinkkejä jatkoon, kun Treenikavereiden Sini L. tulee vetämään meille treenit. Jännittävää!

Agitreenien lisäksi hymyilyttää heppasuunnitelmat. Sain sovittua tuohon keväälle muutaman toivomani lisätunnin Knaperbackasta, joten harjoitukset jatkuvat silläkin sektorilla. Mutta nyt toinen kuppi kahvia ja miettimään miten edistäisi pakkauspuuhia; Sohvi nukkuu matkalaukun päällä ja Poppis lumilautakassissa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti