tiistai 15. tammikuuta 2013

Opeta temppu - toinen päivä

Harjoitukset jatkuvat ja ajatus taitaa olla valjennut dogeille. Sheippaamisessa on mielestäni kaksi vaikeaa asiaa: aloitus, jos koira ei kovasti tarjoa asioita sekä kriteerin noston ajoitus. Joko alan vaatia takajalkoja boksiin vai vahvistanko vielä nykyistä?!

Sohvi tekee rauhallisesti ja tasaisesti. Toistoja 10 namipalaa.



Popsin enemmän sähläpetterityyliä. Kerran tuossa näköjään naksautin yhdestä tassusta. Tuon häärän kanssa pitää olla tarkkana itse.


3 kommenttia:

  1. Kummallakin koiralla voit nostaa kriteeriä. Eli koirat tarjoaa molemmat etujalat laatikkoon. Nyt et naksautakaan vaan jäät odottamaan mitä koira tekee. Heti kun koira liikuttaa takajalkaansa niin naksu ja nami kädestä. Älä heitä namia pois vaan anna suoraan suuhun. Odota ja jos taas jalat liikkuu niin naksu ja nami. Jos käy niin hyvätuuri että koira hyppää laatikkoon suoraan niin sitten naksu ja ns. jackpot eli annat usemman namin ja voit tiputtaa ne laatikkoon josta koira saa ne syödä. sen jälkeen tauko.

    Kriteeriä on hyvä nostaa kun koira osaa asian 80%:sti eli 8 kertaa 10 suorituksesta onnistuu.

    VastaaPoista
  2. Tänks Sini,

    kriteerin nosto aloitettu. Ja tietysti loistovinkki, että palkka tulee tässä vaiheessa laatikkoon. Sohvilla meni sattumalta melkein suoraan oikein, superpalkka ja lopetus. Pops nostaa toisen takajalan, naksautan ja palkkaan laatikkoon, jolloin pullauttaa takajalat ulos. Odottelua ja jos nostaa takajalan uudestaan, niin sama toistuu. Se on niin kova tauhottaja, että ei meinaa yhtä aikaa ehtiä kaikki tassut laatikkoon. Huomenna uusi yritys.

    /Anne

    VastaaPoista
  3. Palkan suunnalla paljon merkitystä. Voit esim popsin kanssa tehdä niin että palkkaat viisi kertaa suuhun ja kuudennesta kintun nostosta naksautat ja heität palkan "pois". Jolloin koira hakee palkan ja palaa takaisin laatikon luokse. Jälleen 4-5 namia suuhun ja vika pois. Näin koira joutuu palaamaan takas, mutta samalla saa pienen "levon". Samaa systeemia voit käyttää kun kaikki jalat menee laatiikoon. Kaikki jalat on laatikossa. Naksautat 1-2 sekunnin välein (vaikka koira ei tekisi mitään uutta, muuta kuin seisoo laatikossa) 3-4 kertaa ja annat namin. Ja sitten yksi naksautus lisää ja palkka lentää pois. Jälleen koira joutuu lähtemään ja palaamaan takaisin. Eli nyt on samalla otettu mukaan sitä "paikalla oloa" kriteeriksi.

    VastaaPoista