sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sunnuntaista uuteen viikkoon

Mies soitti Kalifornian aamusta ja kysyi, mitä meidän sunnuntaihin on kuulunut. Jouduin häpeäkseni toteamaan, että tein pääosin töitä, hyi minä. Ennen koiria ja vielä sitä ennen, ennen nykyistä parisuhdetta tein intohimoisesti töitä riippumatta oliko arki vai pyhä. Tutkimus vei mennessään ja labrassa tuli notkuttua muutamakin Juhannus ja Vappu. Nykyisin pyrin hoitamaan duunit työajalla, mutta välillä lipsahtaa. Onneksi sentään teen töitä kotona, teekuppi edessä, villasukat jaloissa ja pari karvakerää seurana.

Koirat pääsivät toki pitkälle metsälenkille juoksemaan hienossa talvisäässä. Lisäksi mylläsivät pihalla ja kalusivat uusia ydinluitaan. Saivat täyden vapaapäivän kaikista harjoituksista. Tosin kantelivat sitten kaikensortin leluja syliini ja kinusivat tekemistä. Pops sai normihepulinsa ja juoksi pihalla kuin mielipuoli. Sohvi jää väijypaikkaan ja pyrkii torppaamaan ohi vilistävän kakrun. Välillä juostaan peräkanaa vain suuntaa ja liideriä välillä vaihtaen. On ne.

Kun sain viimein läppärin suljettua, niin läpikävin koirat kuonosta hännäntyveen, harjasin, leikkasin kynnet ja siistin tassukarvat. Sohvilla on kasvamassa hieno uusi aluskarva kohisten, eipä pilkota nahka enää. Hoitotoimeniteet tein lattialla, ja toinen koira tuli aina tutkailemaan hyvin läheltä, kun hoidon toista. Hömelöt. Tassut ja kynnet olivat molemmilla hyvässä kunnossa, Sohvin kynnet vain näkyy kasvavan paljon nopeammin kuin Popparin. Vaikka kynsienleikkuun ajan korvat vähän luimuilevat, niin tassujen hoito yleensä rauhoittaa koirat ja alkavat nuokkua. Toisaalta onhan pedikyyri aika mukavaa itsestäkin.

Ensi viikko on edellistä rauhallisempi. Molemmilla koirilla on yhdet aksatreenit ja pari kertaa käydään pentuja leikittämässä. Popparikin saa tutustua Neroon.  Rouva itse ratsastaa kahteen kertaan, perjantaina saadaan mies matkoiltaan takaisin ja viikonloppuna on vielä cairnien yhteislenkki Pitkäkoskella. Popsilla on vuosirokotus ja minulla kampaaja jossain välissä. Näillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti