maanantai 14. tammikuuta 2013

Opeta temppu -aloitus

Sain yhteen tulevaan koulutussessioon liittyen tehtäväksi opettaa molemmille koirille uuden tempun. Temppu piti opettaa naksua hyödyntämällä. Päätin opettaa tempun sheippaamalla enkä houkuttelemalla, kuten aika usein teen. Samalla piti seurata, miten kumpikin koira oivaltaa ja oppii tehtävän.

Tempuksi valitsin laatikkoon menon, jota ei olla tehty kummankaan kanssa missään muodossa. Ja tänään aloitettiin. Molemmille kolme lyhyttä settiä, toistoja noin 5 per kerta.



Sohvi vaati alkuun päättäväisesti apuja minulta, käskytti, että kerro nyt hyvä ihminen, mitä haluat. Avustinkin alkuun kopauttamalla laatikkoa, jonka jälkeen homma alkoi pyöriä. Naksuttelin siitä, että astui etutassuilla laatikkoon. Välillä ajatus katkesi ja koira alkoi taas tuijottamaan, että mitämitä. Hetken mietittyään ja huokailtuaan meni taas törkkäämään tassut laatikkoon. Onnistumiset ruokki varmuutta.

Poppis sähläpetterinä tarjosi sattumalta hyvin nopeasti laatikkoon menon. Naksu ja palkka. Oivalsi asian melkein kerrasta. Sen jälkeen juoksi vauhdilla laatikkoon ja palkkaa tippui. Palkkasin vastaavasti kuin Sohvilla, etutassuista laatikossa.

Kaksi ensimmäistä harjoituskierrosta tehtiin putkeen, tauolla tein toisen koiran kanssa. Kolmannen kerran välissä oli tauko. Kolmannella kierroksella koirat tarjosivat heti etutassuja laatikkoon. Viisi onnistunutta toistoa molemmille. Poppis jo suorastaan ryntää laatikkoon. Tästä on hyvä jatkaa.


1 kommentti:

  1. Sheippaaminen on kyllä hauskaa puuhaa, varsinkin kun siitä alun tuskastumisesta pääsee eteenpäin :) YouTubessa on mahtava video, oisko Kandi's amazing tricks tms., siitä löytyy aika hyvää inspiraatiota sheippailuun...
    -Leea

    VastaaPoista