maanantai 20. lokakuuta 2014

Juoksuharjoittelua agilityohjaajille

Viikonloppuna opeteltiin juoksemista Samuli Peuran juoksukoulussa niin perusteellisesti, että nyt tekee kävelykin tiukkaa...

Kyseessä oli tehiskoulutukseen liittyvä juoksutreeni Kompassin sisätiloissa. Harjoittelu on lajinomaista eli pyrkii vahvistamaan agilityssä tarvittavia taitoja, kehittämään räjähtävää nopeutta ja nopeuskestävyyttä. Harjoittelulla pyritään lisämään maitohaponsietokykyä, hapenottokykyä, kiihtyyyttä ja juoksuvauhtia. Myös kehon koordinaatiota, tasapainoa ja reaktiokykyä pyritään kehittämään.

Käytännössä reippaat lämmittelyt, patteriharjoituksena kyykkyjä, loikkia, hyppyjä, nopsat venyttelyt ja hommiin. Erilaisia askellustapoja, lisää kyykkyjä, räjähtäviä lähtöjä, spurtteja ja vetoharjoituksia pareittain. Tunnin loppuun nopeat keskivartalon työstöt venyttelyn ohessa. 


Samuli näyttää loikan mallia.
Ja eikun loikkimaan.
Jumankee, mitkä treenit. Pistelin menemään minkä töpökintuistani pääsin. Loppuvaiheen reaktiokyky/räjähtävä nopeus harjoituksissa onnistuin vähän reväyttämään takareittäni, joten lopun kyykkyharjoitukset tein jo kevyellä irvistyksellä.


Ilmeisen tyytyväinen Samuli ja tehisryhmää kaikkensa antaneena.
Ja nyt on sitten mennyt pari päivää vähemmän vetreästi äärikipein lihaksin. Hammasta purren kävin eilen omatoimitreeneissä ja itkua pusertaen joogassa. Kauhulla odotan alkuviikon ohjattuja harjoituksia.

Tällainen mukava sadepäivän humpsuttelu tehtiin Minnan kanssa eilen omatoimessa. Huomaan, että nappaan usein juuri Annen ratoja matkaani, kun halutaan jotain kiva ja menevää. Junnujen kanssa vahvisteltiin keinua ja vanhempien kanssa otettiin keppikoulun oppeja. Meillä ohjaajan sivuetäisyyden kasvattaminen työnalla, ja eilen se sujui hyvin. Umpikulma taas oli Poolle jotenkin hankala, painui usein tokasta välistä sisään.


Alkavalle viikolle olisi kaikenmoista. Ohjasajoa ja ratsastusta (hevoinen), tehistreeniä ja fyssaria (koirainen), internationaalia hevosshowta ja kisatalkoita (minäitse). Täältä tullaan, vähän jäykästi vielä, mutta tullaan kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa rankalta. Ja näyttää kuvien perusteella vielä rankemmalta ;) Ainakin tuon Kaikkensa antaneena -kuvan.

    VastaaPoista
  2. Ellu, tää oli hevi setti. Tosin tiesin jo treeneissä, että jos tällä asenteella vedän koko treenin, tulee noutaja. Mutta kerrankos sitä koko rahan edestä :) Meillä on näitä nyt jatkossakin tarjolla ja innolla mukana. Jahka tästä nyt ensin pääsen kävelemään.

    VastaaPoista