sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Messuhumua

Messarissa on nyt viihdytty kaksi päivää melkein aamusta iltaan. Sohvi ja Poppis pääsivät perjantaina messukoiriksi.


Cairnterrierikerhon standi sai tänä vuonna vähän uutta ilmettä. Mintun kanssa ideoimme ja uusimme maton ja seinäpaneelit. Loput koristelut hoidettiin lähinnä kerhon puodin myyntiartikkeleilla. Tässä oli se huono puoli, että välillä sisustus myytiin alta ja saimme seuraavaksi päiväksi rakentaa seinät uudestaan :D

Tämä söpöläinen on Rocco's Collar kennelin 7-kuinen kasvatti, joka edusti ständillä joka päivä. Pieni keräsi aimo annoksen kokemusta, mitä tarvitseekin, sillä lähtee tänään sunnuntaina tuomarin matkassa kohti Argentiinaa ja uutta kotiaan. Ihastuin neitiin niin, että hetken harkitsin sen salakuljettamista meille :D



 
Perjantaina oli vielä rauhallista, ehti vähän shoppailla ja istuskella ja syödä luuta. Yritin asettaa hankinnoille euromääräisen katon, joka pitikin aika hyvin. Valopannat ostin ja ne tulivat heti käyttöön ja hyväksi todetuiksi. Löysin viimein Berralta palkkalelun, joka toimii sekä vetoleluna että namipiilona. Lelussa on ketun päänahka kuivattuine nenineen kaikkineen. Arvata saattaa, että lelun joutuu riistämään koirilta, eli näyttäisi toimivan. Parit uudet hihnat ja kirjat. Ja herkkuvarastot saivat täydennyksen.
 
Omat koirat toimivat ständillä rauhallisesti ja Poppista sai rapsutella. Ja jos joku söi jotain, niin silloin oli Sohvinkin kaveri :) Iso plussa Pompulle, joka oli melkoisen eri koira hallissa verrattuna viime vuoteen. Nyt ei enää ujostellut, vaan kulki ihmis- ja koiraruuhkassa häntä tötteröllä. Oli utelias ja kiinnostunut kaikesta, mutta ilman, että puntti tutisi yhtään. Pieni on kasvanut vähän isommaksi ja itseluottamusta on tullut vuodessa hurjasti lisää. Hyvä juniori!
 
Lauantaina meno olikin ihan toisenlaista, ihmisiä oli ruuhkaksi asti ja tunnelma katossa. Tarjan kanssa puhuttiin suu vaahdossa, kysyjiä riitti ajoittain jonoksi asti. Siellä oli muutamia perheitä, jotka olivat tositarkoituksella liikkeellä. Nykyään koiranhankintaan harkitaan huolella ja kysyjillä oli jo lähtökohtaisesti paljon tietoa rodusta. Erityisesti lapsiperheitä näkyi ständillä paljon. Myös tuttuja ihania cairnisteja kävi moikkaamassa ja vaihtamassa kuulumiset. Päivät kuluivat tosi nopsasti. Tänään vetovastuu siirtyikin jo muille ja sain ensimmäistä kertaa koko viikkona nukkua aamulla pitkään. Koirat herättivät klo 9 lumisateiselle aamulenkille. Olen luvannut niille pitkän metsälenkin tälle päivälle, vaikka olemme Mikon kanssa molemmat kaamean flunssan kourissa. Onneksi ääni kesti messuilut ja kuumekin pukkasi päälle vasta illalla.
 
Tässä vielä torstain treenirata, jota tehtiin myös eilen omatoimivuorolla. Pomppukin pääsi juoksujen jäljiltä treeneihin ja muistuttelemaan pakkovalssia. Isojen koirien kanssa paljon putken vääränpään ohituksia, vauhdikkaat kepit ja niitä pakkovalsseja.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti