Wikipedian mukaan: Kalenteri (latinan sanasta calendarium, tilikirja) on vuotuisen ajanlaskun esitys, tapa kuvata ajan jaksoja, yleisimmin päiviä päivämäärinä. Kalenterit perustuvat yleensä taivaankappaleiden liikkeisiin. Länsimainen gregoriaaninen kalenteri on aurinkokalenteri, joka perustuu auringon kiertoon, ja tärkeitä siinä ovat vuodenajat, jotka pyritään pitämään paikoillaan.
Oma aurinkoalmanakkani pullistelee jo mukavasti syksyn riennoista. Ilolla merkkailin sinne myös syksyn raunioharkat, jotka ihana Hanna on luvannut meille vetää. Eilen pohdimme Mintun kanssa koirien nenänkäyttöä ja toimimista metsäjäljellä vs. ihmishaussa raunioilla. Täydentävätkö ne toisiaan vai häiritsevätkö vai ihan eri juttuja? Olisi kiva kuulla kokemuksia ja näkemyksiä.
Sen sijaan tulevat viikot ovat kalenterissa tyhjää täynnä. LOMAlle mukaan pakataan mies, koirat, kolme pyörää, vaelluskamat, pitkät kalsarit ja pipot, uikkarit ja kasa pokkareita. Suunnitelmissa nuuhkia tunturituulta ja tuijottaa poroja. Vaeltaa ajatukset vapaiksi ja varpaat rusinoiksi. Nukkua kuin murmeli. Saunoa ja sitten taas saunoa. Rapsuttaa koiria ja miestä. Syödä itseni pulleaksi. Olla onnellisen tietämätön päivästä ja kellonajasta. Hidastaa taivaankappaleiden liikettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti