maanantai 19. elokuuta 2013

Lepuuttelua Ruijanpolulla

Eilen otettiin rennosti vaeltamalla Ruijanpolkua Laanilasta. Polkuhan on osa ikiaikaista Ruijanreittiä, joka aikoinaan johti Jäämerelle asti. Väsyneitä tassuja ja jalkoja viilennettiin puroylityksissä, vain Mamsellia vähän inhotti kahlata mahaa myöten yli, mutta me muut nautimme virkistävistä hetkistä.

Mikko kävi vielä maantiepyöräilemässä Rajajoosepin ja Ivalon välin, mutta me tytöt keskityttiin joko dekkareihin tai luunsyöntiin. Poroja on niin paljon joka kulmalla, että pientä siedättymistä alkaa olemana ilmassa. Eilen päästiin jo muutaman ohi ilman suurta tunteenpaloa. Sää suosii, pikkaisen on vielä lämmin, mutta tunturituuli viilentää ylhäällä. Tunturinjuurella kuljetaan teepparissa. Eilen iltalenkkiä valaisi valtava täysikuu tunturin päällä, huippaiseva fiilis.

Tänään alkoi loman toinen viikko. Suuntaamme ensin huiputtamaan Kiilopään koirien kanssa ja sitten vielä maastopyörällä Kaunispäältä alkava tunturireitti. Totesimme eilen karttoja tutkieassamme, että Saariselälle on taas pian tultava uudestaan, sillä tänne jää edelleen monta mielenkiintoista kohdetta tutkittavaksi.

Huomenna pakataan auto ja karavaani suuntaa ensin Ivaloon, jossa käydään tutustumassa paikallisten kästyötaitajien pajaan (Tee kesä käsin), kävin jo fb:ssä ihastelemassa kilinnahkaisia päähineitä, luukorviksia ja poronnahkaisia laukkuja. Meillä on matkoilla periaatteena yrittää tukea pienillä ostoilla ja hankinnoilla aina paikallisia toimijoita. Matka jatkuu Inarin kautta Lemmenjoen kansallispuistomaisemiin, jossa huomisen päivän lenkki. Seuraava mökki vallataan Ylläkseltä.

Ihanaa alkavaa viikkoa, me jatkamme tunturimurmeleina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti