tiistai 23. heinäkuuta 2013

Saksalainen, twist, vastakäännös ja jaakotus

Päivän oppimäärä. Sohvi pääsi peruutuspaikalle HSKH:n illan teematreeneihin. Minusta meni oikein mainiosti, itse hinkkasin aika paljon, Sohvi teki vain lyhyesti. En halunnut kuumassa koiraa läkähdyttää.

Twistissä ja sakalaisessa kouluttaja-Marko olisi halunnut, että etenisin jo enemmänkin koiran eteen. mutta kun koira ei irtoa takaakiertoihin mitenkään super hyvin, niin en oikein ehtinyt ihan optimaalisiin kohtiin.

Jaakotus ja vastakäännös sen sijaan toimivat hienosti. Erityisesti jaakotus toimii Sohvilla älyhyvin, varsinkin kun hartiakäännökset ovat meille hitaita ja kankeita.

TWIST - koira ohjataan esteen toiselle puolelle koiran puolleisella kädellä, vaihdetaan kättä leikataan koiran linja jotta oikaisee itsensä hypylle, siirrytään sivulle ja vaihdetaan alkuperäinen käsi takaisin.

 
 
 

SAKSALAINEN-vastaava kuin twist, mutta koira otetaan toiseen (ei-alkuperäiseen ohjauskäteen).

JAAKOTUS Juuri ennen koiran ponnistusta hypylle ohjaaja alkaa kääntyä koiran kautta ja kääntää selkänsä kohti hyppyä. Koiran puoleinen käsi pysyy ohjauksessa kunnes koira on laskeutunut. Laskeutumisen jälkeen välittömästi ohjaajan käännös on valmis ja hän jatkaa liikettä suoraan. Näin saadaan koira kääntymään mahdollisimman tiukasti.

Jaakotuksessa koira kääntyy koko 180 astetta. Vastakäännöksessä loivempi kulma esim. 90 astetta. Minusta ylläoleva kuva kuvaa siis paremminkin vastakäännöstä kuin kokonaista jaakotusta, jossa jatkettaisiin koiran alkueräistä suuntaa vastaan.

Jaakotuksen ja vastakäännöksen tarkoitus on saada koira kääntymään mahdollisimman tiukasti. Nämä käännökset usein myös estävät koiraa hakeutumasta "ansaesteille", sillä käännös on hyvin vahva ja selkeä koiralle. Näillä käännöksillä saa usein myös paljon etumatkaa.

2 kommenttia:

  1. Oletko piirtänyt itse kyseiset ohjausharjoitukset ja jos olet niin millä?
    nimim. hyvää ratapiirosohjelmaa hakeva

    VastaaPoista
  2. Ei kyllä nämä ovat netin ihmeellisestä maailmasta. Käytän iikivanhaa flexitrackia. Muutamia maksullisia ollut koekäytössä, ei vielä omaa löytynyt...

    VastaaPoista