keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pompun vuoro

Ohjauskuviot jatkuivat tänään Pompun harkkavuorolla sokkari-treeneillä. Pieni teki oikein pätevästi. Plussat irtoamisesta pimeään putkikulmaan, varmasta renkaasta sekä nopeasta puomista ja puomin kontakteista.

On ollut kyllä opettavaista seurata kontaktiharjoittelua koiralla, jolle 2on-2off opetetaan koiralle vasta myöhemmin ja jää ikuiseksi pieneksi epävarmuustekijäksi, ja koiralla, jolla se opetetaan jo pentuna alkaen asentoharjoituksista. Popsin mielestä pysähtyminen kuuluu automaattisesti osaksi puomia. Sohville se on turha hidastus kesken kaiken ja se tehdään vain jos on pakko.

Toinen kotiharjoitus, joka on auttanut merkittävästi agikentillä on kiertäminen. Nämäkin perjättöharjoitukset olivat helpompia, kun koira osaa kiertää takaa.

Lisäksi olen tyytyväinen pikkaraisen keskittymiseen hommien aikana. Kentälle mentäessä käy sekin nykyään aikalailla kierroksilla ja räyhyää muille koirille. Mutta kun tehdään hommia, niin fokus on tekemisessä, vaikka esim. näissä harkoissa muut koirat olivat heti puomin vieressä.




Koirat ovat taas viime päivinä saaneet hulluja riehuriekkutakaa-ajokohtauksia pihalla. Kiva, kun on ollut viileämpää, jaksaa taas riehua. Ihanaa, pian on syksy...lempivuodenaikani. Meillä alkaakin pian käynnistyvän loman myötä 5 wk pitkä totaalinen agilitytauko. Itse ajattelin kyllä laittaa kevään tapahtumat pulkkaan ja suunnata mietinnät syksyn kuvioihin ja tavoitteisiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti