keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Tulinen pieni kisakoirani

Viime yönä startattiin Sohvin kanssa tämä agilitykisailukausi Tehis Cupin mölliradalla. Epävirallisten kisojen aikataulu venyi ja paukkui ja radalle päästiin vasta noin klo 22 ja 23. Onneksi seura oli mitä parhainta, kun mukana jännäsivät ja kisasivat Sanna ja Lillan, Sirpa ja Elli, Minna ja Pipsa sekä Hannamari ja Lennu. Kannustus- ja kuvausjoukoissa Markus ja Nero.

Rata oli helppo 18 estettä. Ohjauspuoli vaihtui lähinnä putkissa ja yksi valssinpaikka koko radalla. Ehdimme erinomaisesti tutustumaan rataan, lenkittämään koirat ylipitkästi ja silti hallilla hengailtiin tuntikaupalla. Minua, Sohvia ja Sannaa lukuun ottamatta kaikki olivat ensikertalaisia kisatilanteessa. Jännitys ja nauru poreili ilmassa. Onneksi häly hallissa rauhoittui loppua kohden ja minien startaessa tilaa ja rauhaa keskittyä oli jo paremmin. Kaikki koirat tekivät niin hienosti töitä, ohjaajat muistivat radan, koirat pysyivät hanskassa ja kaikki pääsivät hienosti maaliin. Muutamia kieltoja siellä ja täällä, mutta ne ei tee mitään, lopputulos oli aivan upea. Onnittelut kaikille koirakoille, olen niin ylpeä teistä kaikista!! Ja Minttu kanssa, joka äsken soitti ja halusi kuulla yksityiskohtaisen selvityksen kustakin koirakosta :)

Vähän itse jännäsin miten Sohvi käynnistyy kisoissa, kun tauko on ollut pitkä ja väliin on mahtunut Mamsellin mammalomailua ja sterilointi. Aika nopeasti kävi selväksi, että ainakin koira kerää edelleen kiitettävästi kierroksia kisatilanteessa.  Meidän tapauksessa se on pelkästään etu, koska kaikki, jotka Sohvin tuntee, tietää, että se on hyvinhyvin rauhallinen tapaus, välttelee konflikteja, lönköttelee lenkeillä ja nuuskii pitkään ja hartaasti kaikki puskat. Nyt vire kuitenkin säilyi koko kisatilanteen läpi hyvin ja toinen rata oli ensimmäistäkin parempi, koira kiroili menemään, vilkaisi ohjaajaansa aika ajoin ja teki, mitä käskettiin. Ekassa putkessa taisi käydä kyljellään, mutta sekään ei menoa haitannut. Ekalta radalta varasti lähdössä ja törkeän huonosta ohjauksesta johtuen kurkkasi putken suulta, että mitä Mamma aijot ja sitä kiellosta vitonen (-11s). Toisen radan otin edellä mainitut kohdat tarkemmin, nollarata ja -16s. Tällä suorituksella pikkuinen kiiturini pokkasi kisan voiton. Lopullista tuloslistaa en ole vielä nähnyt, mutta startteja taisi olla 24.







Ratamme löytyy täältä (kiitos Sannalle!). Aika perussettiä. Varmistelen paljon ja pulputan turhaan. Pitäisin mieluummin mielikuvan lennokkaasta menosta, mutta menköön nyt, vaikka silmiä kirveltää....

5 kommenttia:

  1. Vautsi vau, hurrrjasti onnea! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Yassu, olen kovin häpi koiran asenteeseen ja vauhtiin.
    T. Anne

    VastaaPoista
  3. Mahtavauutta!!!! Taas on kasvattaja ihan haljeta ylpeydestä!

    VastaaPoista
  4. Hienosti menette! :) Olen seurannut teidän blogia ja nyt tein vihdoin itsekkin treeniblogin.

    terv. Anni & Taikatuiskun Aurinkoinen Amelie ''Hilla''

    VastaaPoista
  5. Moi Anni ja Hilla,

    Kiva, kun kävitte. Piti heti käydä kurkkaamassa teidänkin sivut. Sanna on teistä joskus maininnutkin. Hienoa, että rodun kanssa harrastellaan monipuolisesti!

    T. Anne ja kuonot

    VastaaPoista