sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Poppiksen eka koulupäivä

Popparin koulu alkoi just niin kuin ei pitäisi. Muistin koulun aloitusajan väärin ja lähdimme hirveällä kiireellä jo valmiiksi myöhässä, auts.

Nappasin Poppiksen matkaan kesken unien ja se veteli sikeitä koko kiireisen ajomatkan koululle. Kiiruhdin uninen koira kainalossa tunnille. Kurssilla oli viisi pentua, kukin oman serminsä takana. Poppis marssi omalle paikalleen onnellisen tietämättömänä muista koulukavereistaan. Muut jo harjoittelivat naksutinta, joten lähdimme lennossa mukaan. Poppis istahti pöllämystyneenä eteeni ja eikun naksuttelemaan. Pian siirryimme naksuttamaan katsekontaktista ja Pompula katsoi, naks, nami, katse, naks, nami jne. Sujui kuin leikki. Seuraavaksi katseeseen liitettiin käsky (Katsoo). Hyvin meni ja namia (possun kieltä) paloi. Sitten pidettiin tauko.

Tauon aikana Poppis tajusi, että sermien takana on muita k.o.i.r.i.a. Ja siihen loppui keskittyminen minuun, naksuttimeen ja nameihin. Ja ainoaksi tavoitteeksi tuli punkea sermien toiselle puolen. Seuraava harjoite luoksetulosta menikin ihan ohi meiltä. Oli kutakuinkin mahdotonta saada koira luokseen, kun veti vimmatusti vain yhteen suuntaan. Odottelinkin rauhassa tämän harjoitteen yli ja kävimme ulkona lirauttamassa.

Loppuun teimme uudestaan katsekontaktia, nyt seisoin ja vähän liikuinkin. Tämä onnistui taas ihan ok. Ja hyvillä mielin päätimme ensimmäisen koulupäivän. Lisäksi saimme matkaan muutaman kotiläksyn, jotka otetaan nyt sitten työnalle.

Poppis oppii supernopeasti ja jaksaa keskittyä yllättävän pitkään. Häiriötreeni sen sijaan ei onnistu vielä oikeastaan ollenkaan. Harjoitukset jatkuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti