keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Ohjaaja mokaa- koira korjaa

Tänää Poppis pääsi ekaa kertaa kunnolla mukaan Sohvin agitreeneihin. Vähän pelkäsin miten käy oman keskittymiskyvyn, kun pentu on mukana. Vaikka säätöä riitti kahden koiran edestä, niin ihan hyvin se meni. Pompula pääsi hetkeksi juoksentelemaan hallilla, kun rakensimme radan. Loppuajan seuraili treeniä tarkkaavaisesti omasta häkistä tai istuskeli kanssatreenarien sylissä. Kiitos Suvi hoitotädin tehtävästä. Yhtään ei pientä pelottanut, vaan pissatusreissulta pihalta oli kamala hoppu takaisin halliin.

Treeninjälkeisellä lenkillä pieni meinasi pakahtua intoonsa päästä mukaan. Erityisen ihania oli Sannan Alli ja Taika-mummo, jotka tyytyivät tuhahtelemaan mokomalle vesselille. Mitä enemmän tuhahtelivat sitä innokkaammin pentu niiden ympärilla kiemurteli. Myös Suvin Lempi ja Hertta huokailivat häsläävälle pennulle. Ja tietysti Pompulan idolia Topiveljeä piti ihaillen seurata joka paikkaan. Kiitos taas kaikille kärsivällisyydestä ja avusta :)

Alkulenkin huuman vähän haihduttua, päästin pienen vapaaksi ja sain muutaman oikein onnistuneen luoksetulon huolimatta kaikista ihanista kavereista. Olin oikein tyytyväinen pennun kontakteista ja palkitsin pientä ruhtinaallisesti Sohvin treeniherkuilla. Hieno tyttö, jonka hyväntuulista menoa on ilo seurata. Voinette arvata, että meillä on ollut erityisen rauhallinen ilta kotona...

Ai niin, ne treenit. Tällä kertaa olen jotenkin tosi tyytyväinen. Yksittäisharjotteista aloitettiin keinulla maksipöydältä minipöydälle. Alkuun Minttu hidasteli, mutta loppuun annetiin kolahdella enemmän. Keppitreenit kokoverkoilla helpot (tässä pitäisi nyt vain rohkeasti ottaa verkkoja reilusti pois). Puomin kontaktit jees, ei kyllä vielä kestä juurikaan minun liikettä ohi. Rengas meni hyvin, vaikka kulmaa lisättiin. Arvioi hyppyä huonommin, kun kulmaa lisättiin eli ponnistaa tällöin turhan kaukaa.

Radalla Minttu veti ns. kisatreenit. Ensin rataantutustuminen ja sitten kaikille kaksi ratasuoritetta. Rata alla, sillä erotuksella, että este 5 oli pituus ja este 17 jätettiin pois tilapuutteen vuoksi.

Ensimmäinen rata tehtiin juuri ja juuri virheittä. Mutta Sohvi varasti lähdössä ja korjasi juuri ja juuri esteet numero 3 ja 16, koska minä ohjasin ne huolimattomasti. Huomatessani, että koira on vaarassa tulossa ohi, käskytin hypyn uudestaan ja koira onnistuu viime hetkessä koukkaamaan esteiden kautta. Hyvä Sohvi, huonompi minä. Lisäksi Mintulta tuli noottia A:n kontakteista, koska otan ne ns. juoksuversiona ja koira kuulema pomppaa alastulossa hieman. Pituus pienellä kulmalla meni hyvin, samoin takaaleikkaus enimmäisellä putkella. 11. este oli musta putki, joka oli tosi ahtaanoloinen ja aiheutti monille ongelmia, mutta Sohvi otti tällä kertaa putkesta kevyen niskalenkin. Minä sen sijaan peruuttelin putkella kuulema vähintäänkin naurettavasti. Ainakin Mintun demo peruuttamisestani oli mitä mainioin :D

Toisella radalla palasin kylmästi korjaamaan starttivarastuksen kahteen kertaan, kolmannella kerralla lähtö onnistui. Otin kolmosesteen ja A:n kontaktin huolella ja mielestäni meni paremmin. Samoin puomin jälkeisellä putkella unohdin hienot pakittelut putkensuulle. Esteiden 15 ja 16 välinen sokkari meni taas aika hilkulle.

Olin tyytyväinen koiran vauhtiin ja kokonaisuuteen. Samoin keinuharjoitteet ja kepit lämmittävät mieltä. Kehitettävää löytyy omasta ohjaustarkkuudesta ja etenemisen sujuvuudesta, yllätysyllätys.

Seuraava agiharjoitus onkin cairnien agipäivässä sunnuntaina Mouhijärvellä. Me jännitämme alokasluokassa ja ihastelemme taitavampien suoritteita. Pitäkää peukkuja....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti