lauantai 7. tammikuuta 2012

Keilaa se koira

Tänään Sohvi ja Paavo ohjaajineen pääsivät taas Sadun oppiin Satulinnaan. Rata oli täynnä valssia ja keilausta (koira lähetetään kuin keilaten esteelle). Päräytin siinä sitten hienot valssit näytille, mutta eihän ne sitten menneet sinnepäinkään :) Teen ihan nopeita ja liikkuvia valsseja, mutta kun suuntima on minne milloinkin, kun sen pitäisi tietysti olla kohti seuraavaa estettä. Samoin voin ennakoida valssin jo todella hyvissä ajoin, jolla saan koiran aika kivasti tiukoilla linjoilla mukaani. Sohvi on kuulemma hyvin ohjausherkkä, joten jos ohjaan hyvin koira tekee hienosti ja päinvastoin. Eli arvatkaapa kumpaa tänään(kin) koulutettiin....

Kontakteja otettiin kontaktialustan avulla. Ja aloitettiin keppiharkat verkoilla. Oma kädet piti vain oppia pitämään kurissa. Huh, tuli taas paljon hyviä huomioita ja pohdittavaa.

Ai niin. Alkuun opiskeltiin rataa kuivaharjoitteluna ja koirat odottivat erillisessä tilassa häkeissä. Mietin, miten lähetän koiran pimeään putkeen, kun putkesta alkoi kuulua rapinaa ja Sohvi syksyi esiin. Meidän pieni Houduni on oppinut avaamaan näppäränä tyttönä kevythäkin vetskarin ja päätti aloittaa lämmittelyt sen siliän tien.

Kiitos Mintulle ja Pavelle mukavista veryttely- ja jäähdyttelylenkeistä, joilla koirat kirmasivat pitkin lumista peltoa ja me harjoitimme tiukkaakin tiukempaaa analyysiä.

1 kommentti:

  1. Kiitos vaan itsellenne seurasta jälleen kerran! :) Oli taas tosi hyvä tunti ja paljon, paljon uusia juttuja tuli! Seuraavaa tuntia odotellessa...! :)
    Terkuin
    Minttu & Paavo

    VastaaPoista