perjantai 3. elokuuta 2012

Pakkovalssia ja pimeää putkea

HSKH:n agitreeneissä tehtiin meille uutena juttuna pakkovalssia putkeen ja lähetystä pimeään putkeen U-putken takaa. Eli alla olevan radan esteiltä 6 -> 7 ohjausta tehtiin kahdella eri tavoin. Joko lähettämällä koira putken takaa seiskalle ja edestä leikkaamalla ohjaus kasille (tuli törkeä kiire). Tai kutoselta juostiin koiran edeltä seiskalle, jossa koira pakkovalssilla putkeen.

Alkuun pakkovalssi oli paljon helpompi ohjaustapa meille. Mutta kun Sohvi pääsi jyvälle tuosta pimeästä U-putkesta ja irtosi, niin sujuipa sekin.

Yksinkertainen rata, mutta tosi paljon sai tehdä töitä melkein joka esteellä. Tehtiin koko rata ja molempiin suuntiin. Noita erilaisia ohjaustapoja on ollut tosi mielenkiintoista oppia, vaikkakin monesti mietin, että tämänkin voisi ohjata yksinkertaisemmin. Olen selvästi ohjaajatyyppiä, jolle sopii mahdollisimman yksinkertainen ja kikkailematon tapa tehdä töitä. Siinä ehkä ajatus ja pakka pysyy meillä parhaiten kasassa.

Poppis teki omalla vuorollaan hienosti mustaa, suoraa putkea. Pitänee lauantaina alkaa jo vähän kääntämään putkea.Vähän juostiin myös siivekkeiden välistä targetpalkalla.

Nähtiin sitten loppulenkillä pikku-kyy. Oli keskellä polkua ja melkein käveltiin yli. Kyllä sydän hyppäsi kurkkuun ja koirat pysyi loppulenkin kytkettynä. Tämä monesti todettu käärmerunsaus on tuon Ojangon treenialueen ainoa huono puoli :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti