torstai 9. elokuuta 2012

Koira-GPS ja shampoosuosituksia?

Eilinen Sohvin piipahdus pupujahdissa sai aikaan lievän kiinnostuksen koiran paikanninpantoihin. Nielaisin, kun luin akkujen kestävän 2-4 päivän (päivän!!) ajon. Meidän terrieri on toistaiseksi kadoksissa keskimäärin vartin :) Tosin se aika tuntuu tuolloin pieneltä ikuisuudelta. Hurjan hintavia nuo ovat, saisikohan jostain sellaisen lainaan...

Eilen umpimetsässä lenkin loppupuolella koirat lähtivät tarkastamaan polulta metsään jotain, ja pian jo kuuluikin Sohvin ajohaukku. Kutsun pennun luokse, onneksi se on niin hannari, että kun isompi katoaa metsään, pikkuinen kipittää mamman helmoihin. Eipä auttanut kuin jäädä niille sijoilleen odottelemaan. Noin viiden minuutin päästä Sohvi käy nenä maassa kulkien näytillä, selvästi tsekkasi, että okei, noi on edelleen tossa, käynpä siis vielä tarkastamassa jäljen ja painuu takaisin. Hemmetti. Metsää halkoo polkujen lisäksi muutama hiekkatie, joilla liikkuun polkupyöriä. Hihkaisinkin parille pyöräilijälle, että josko voisivat aavistuksen varautua mahdolliseen eteen sinkoavaan koiraan. Vislailin ja huutelin siinä sitten. Onneksi pian polun päässä näkyy villisti kohti laukkaava Sohvi, joka tulee ja pussaa, ja selvästi ihmettelee, että mihin hittoon te jäitte, mahtava ajo. Koira on kunnossa, silmät loistaa ja kieli roikkuu maassa asti. Kovaa on menty ja kivaa oli. Paitsi ehkä huolesta harmaalla mammalla.

Toivon totisesti, että loman vaelluksilla puput olisivat vähemmistönä ja ajojahtia harjoitettaisiin lähinnä lyllerö jyrsijöiden kanssa.

Niin ja samaisen lenkin jälkeen juniori haisi joltain aivan kammottavalta, parhaiten ödööriä ehkä kuvaisi raadonhajuinen. Oli selvästi löytänyt jotain, en halua tietää mitä,  ja kierinyt siinä. Ei auttanut kuin pestä koko pahuksen rekku. Tämän perheen pienimmäisen kanssa kun joudutaan pesulle säännöllisesti, niin pitänee hankkia koira-shampoo kylppäriin. Siisti-Sohville on aina riittänyt vesipesu. Olikos näille karkeakarvaisille jotain suositusshampoota, Taruuu?

6 kommenttia:

  1. Karkealle karvalle löytyy ihan omat tuotteensa... Mutta hätätapauksessa mikä tahansa koirashampoo käy :)

    VastaaPoista
  2. Meillä käppänällä käytössä Bio groomin Wiry Coat ja ollaan tykätty! Muita merkkejä ei ole tullut kokeiltua niin en osaa muuta suositella :)

    -a-

    VastaaPoista
  3. Oi voi, karkumatka ei kuulosta kivalta. Vaikka Sohvilla epäilemättä oli kivaa. Pesuasiaan: Lennu on pesty Bio-Groom-merkin Wiry Coat Texturizing Shampoolla, ja se ainakin poisti hajut mutta jätti turkin hyvän karkean tuntuiseksi. Kyseistä tuotetta ei siis ainakaan voi moittia, mutta varsinaisia suosituksiakaan ei voi antaa kun ei ole kokemusta muista kuin tästä yhdestä :)
    T. Hannamari

    VastaaPoista
  4. Thanks, Bio-Groom Wiry Coat lisätty ostoslistalle!

    Juu-ei, pupujahdit eivät ole kovin kivoja. Vannon taas kerran, että seuraava koira valitaan ei-riistaviettisistä :) Tykkään niin kulkea koirat vapaina, mutta turvallisuussyistä Sohvin vapautta täytynee näissä kaupunkiolosuhteissa rajoittaa :(

    /Anne

    VastaaPoista
  5. Oho, siis nähtävästi halusin sanoa täysin saman kuin edellinen!

    VastaaPoista
  6. Hyvää lomaa ja turvallisia vaelluksia!!
    Meidän Elli ajoi omasta pihasta viikolla ison rusakon....kova vauhti, hieno ajohaukku ja 70m riitti tällä kertaa! Onneksi näin, tuli helposti takaisin ilmeellä "aika hienosti ajoin...."
    Sydän kyllä aina tykyttää, kun takajalat livahtaa luvatta portista.

    Sirpa

    VastaaPoista