torstai 7. kesäkuuta 2012

Kolkku

Tänään otettiin taas suuntima möllikisoihin. Kyseessä Tuusulan kennelkerhon epävirallinen TuuKK-Cup. Seurana oli paitsi kisaturisti Pops niin Sanna ja Alli. Ja kyllä taas jännitti aamusta alkaen... Järjestäjät olivat vielä muuttaneet kisaavat koirat ensimmäisiksi, joten meillä mölleillä riitti jännitettävää. Ehdittiin lenkittämään koirat ja loppuaika me sitten tutistiin Sannan kanssa radan äärellä. Välillä kauhuskenaarioita luoden ja välillä rauhoitellen. Uutta ja ehdottomasti epäilyttävintä oli, että rataa ei ollut aidattu lainkaan, vaan maassa meni muovinauha, joka merkkasi rata-alueen, ja katsojat koirineen olivat radan ympärillä. Mietimme jaksaako koirat keskittyä hommaan vai kiinnostako ympäröivä yleisö koirineen enemmän.

Kun möllirataa viimein alettiin rakentamaan, niin totesimme, että tällä kertaa rata vaikutti helpolta. Käytimme kuitenkin tutustumisajan tarkasti hyödyksemme. Rata oli lyhyt, 14-esteinen pätkä, jossa muutama tarkkuutta vaativa kohta. Olimme Sohvin kanssa kolmansia starttivuorossa, joten en ehtinyt muiden suorituksia näkemään, kun lämmittelin koiraa ja eikun hommiin. Koira kulki moitteetta, oma ohjaus oli aika varmistelevaa ja osin kömpelöä. Virheettä kuitenkin juostiin maaliin. Hieno pieni otus!!

Ehdin tehdä pikapikaa jäähdyttelylenkin, nappasin Popsin autosta mukaan ja mentiin kannustamaan Sannaa ja Allia: Ja voi vitsi, että tekivät hienon radan. Allia ei olisi voinut ympäröivä maailma vähempää kiinnostaa, seurasi Sannan ohjauksia hienosti ilman, että roikkui ohjaajan kädessä. Fokus oli aina seuraavassa esteessä. Pieni kiemura koiralle viimeisen putken sisäänmenossa, muuta virhettä en huomannut. Hyvä Sanna ja Alli, parasta menoa, mitä olen koirakolta koskaan nähnyt!!

Sanna lähti luokan vaihtuessa hakemaan tulospapruja ja jäi johonkin. Palkintojenjakoja kuulutettaessa yllätys olikin melkoinen, kun saimme kehotuksen hakea mini-möllien kolmanteen sijaan oikeuttavat palkinnot! Sohvi oli nollaradalla ja noin 15 sekunnin aika-alituksella 3/19. Hippasin nopsasti Sohvi ja pennun kanssa palkintojenjakoon, jossa tuomari Iida Vakkuri totesi, että uutta sukupolvea jo totutellaan agikisojen palkintojenjakoon :) Sanna virnuili palkintojenjaossa, kun jo tiesi sijoituksesta.

Ainoa pieni yllätys oli Altsun hyllytys-merkintä tulospapruissa. Itse en todellakaan valokuvatessa huomannut mitään hyllyyn johtanutta virhettä. Sanna kuitenkin kertoi, että Alli oli yhdellä putkella kääntynyt ulostulon yhteydessä hetkeksi ympäri ja siitä tiukalla tuomarilinjalla napsahti hylly. Ilmeisesti jokin koirista oli merkannut putken, koska aika moni muukin koira jäi samaa kohtaa ihmettelemään ja tuomari oli jo miettinyt putkenvaihtoa... Tästä pienestä yllätyksestä huolimatta olimme enemmän kuin tyytyväisiä pieniin terriereihimme ja kävimme iloiset jälkipuinnit jäähdyttelylenkillä. Hyvä me ja erityisen hyvät meidän koirat :DD Tuollaisessa häiriössä ja uudessa ympäristössä ihan supersuoritukset.

Tarvitseeko edes mainita, että Poppis oli enemmän kuin innoissaan päästessään mukaan, viihtyi hulinassa hyvin, mitä nyt yltiösosiaalisena olisi halunnut tutustua ihan kaikkiin.

Koska videokamera sanoi sopparin irti ennen meidän rataa, niin ihailemme seuraavaksi meidän tuloslappua ja erityisesti Sannan ja Altsun hienoa menoa.




3 kommenttia:

  1. Wau! Onnittelut hienoista suorituksista molemmille koirakoille! Saa nähdä päästäänkö mekin jo ensi kesänä Lennun kanssa kisaamaan. :)
    T. Hannamari ja Lennu

    VastaaPoista
  2. Voi hitsi, miten ootte hyviä!!!! Onnea kauhiasti!!! Ettekös te kohta voisi startata jo virallisissakin? :)

    T:Taru

    VastaaPoista
  3. Kiitos Onnitteluista, välitän ne tosi hyvälle huiskuhännälleni.

    Taru, Sohvi alkaa olla jo aika hyvä tuossa ratatyöskentelyssä, ainakin parempi kuin minä. MUTTA. Meillä on virallisiin ratoihin vielä kaksi estettä opettelematta eli pujottelu ja keinu. Eikä kumpikaan miten järisyttävän hyvässä vaiheessa. Eli tämä vuosi mennään vielä harrastelisenssillä, mutta kisalisenssin ajattelin lunastaa sitten ensi vuodeksi Sohvin mammaloman jälkeen...

    /Anne

    VastaaPoista