keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Fysioterapiaa

Saamieni suositusten perusteella otin muutama viikko sitten yhteyttä eläinfysioterapeutti Anu Rautakallioon ja sovimme ensimmäisestä käynnistä. Tarkoituksena, että Anu läpikäy Sohvin prusteellisesti ja samalla vähän koplaa tuota pentuakin. Parasta fyssarikäynnissä on se, että Anu tulee hoitamaan koirat kotiin. Sohvikin oli ihan eri tavalla rento ja hoitomyöntyväinen tutussa ympäristössä.

Anu kyseli taustatietoja ja seuraili samalla koirien liikkeitä. Sohvi käytiin kunnolla läpi eikä mitään hälyttävää löytynyt. Pientä jumia lapojen kohdalla ja selän ylimenokohdassa. Lisäksi Anu siinä hoidon lomassa totesi, että vasen polvi on löysähkö, mikä rasittaa ympäröivää lihas- ja tukikudosta. Täsmälleen sama havainto, mikä virallisessa polvitarkastuksessa huomiona kirjattiin. Siihen saatiin jumppaohjeet tasapainotyynyllä. Anu demosi hienosti Sohvilla tasapainotyynyn käyttöä.

Pops läpikäytiin ja todettiin normipennuksi pienine löysyyksineen. Kehonhallinnasta ja tasapainosta plussaa. Pentu onkin mielestäni ketterämpi ja vakaampi liikkeissään, kun Söhvelöinen sen ikäisenä. Koirapainit ja päivittäiset metsälenkit vapaana tehneevät tulosta.

Varasinkin jo seuraavan ajan, ja tarkoituksena olisi fysioterapioida noita koiruuksia säännöllisesti. Anu kertoikin, että nykyisin jo yli puolet asiakkaistaan ovat ns. terveitä koiria, joilla koiran tilaa halutaan seurata ja ongelmia ennaltaehkäistä. Eli on siirrytty enemmän proaktiiviseen toimintaan (vikojen ennaltaehkäisy) rektiivisen (jo muodostuneiden vammojen korjailu) sijaan.

Jäi hyvä fiilis käynnistä ja koirat olivat varsin ihastuneita hoitajaansa.


Napsasin kuvan kaukaa, kun en halunnut häiritä Sohvin hoitoa. Koira rentoutui ihmeen hyvin hoidettavaksi.

Pops näyttää kyllä melkoisen epäluuloiselta tästä kokeilusta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti