sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kisapäivä pakettiin

Palataanpas vielä kisayhteenvetoon. Kyseessä siis Tamskin kisat Lempäälässä, tuomarina Anders Virtanen. Kolme starttia (Agi, Agi, Hyp).

Täydenpalvelun tuomarointia. Anders tarjoutui kisojen päätteeksi auttamaan ja pitämään koiria, kun valokuvasin Minnaa ja Peleä. Juteltiin siinä vielä tovi ja olipa mukava ja leppoisa tuomari.

Matkaseurana meillä oli siis Minna ja Pele, sekä kisamaskottina Poppis. Mikko on työmatkalla kaukomailla, joten en raaskinut jättää Tiippaa kotiin. Junnu kulkee kaikkialla hyvin mukana, ottaa ilon irti, komentaa, jos joku tulee liian lähelle koppaa ja leikkii kaikkien kanssa, joiden saa. Nyt viereen oli parkkeerannut dalmisporukka, jossa 12,5 wk pentu mukana. Siinä hyvää seuraa Poppiduulle...

Tykkään tuosta Lempäälän hallista. Tilaa on hyvin ja saimme häkit rauhalliseen soppeen. Lämmittelyyn oli hyvin tilaa myös hallissa ja odotusalue oli hyvin rajattu, joten sain Mamsellin aika rauhallisena lähtöihin. Nyt hallissa oli riittävän lämminkin. Sohvi pysyy alustalla hyvin pystyssä, putkissa saattaa ajoittain tasapaino keikkua. Kontaktiesteet ok, vain rengas oli melkoinen häkkyrä. Minusta valmistelut sujuivat hyvin, vain ekalle radalle tuli aavistus kiire, mutta aika hyvät ja keskittyneet lämpät.

Radat eivät olleet mahdottomia, ja erityiskiitokset tuomarille tosi maltillisista lähestymisistä keinulle ja muille kontakteille. Myös kepit haettiin aikalailla suorista linjoista. Hyppyesteet olivat kuitenkin jännissä kulmissa, joiden haasteellisuuden huomasi vasta paahtaessaan koiran kanssa radalla. Ajoittain joutui tekemään hätätörkkäisyjä ja kiire tuli melkein joka radalla.

Hyppärillä kiire kostautuikin ja jäin hankalassa kohtaa koiran eteen, jolloin osuin koiraa ja siitä ansaittu 5 vp. Kun kukaan muu ei päässyt rataa virheittä läpi, niin tällä törkkäisyllä voittoon :) Olin ohjauksellisesti aivan jäässä tällä ekalla radalla, sellainen taisteluvoitto. Ainiin, Sohvi kävi haukkumassa tällä radalla ratatyöntekijän. Aika silti miinusmerkkinen.

Tulokset (mini-2, C-rata)

Agiradalla ohjaus oli edelleen aika jäykkää. Tällä radalla muutamia ansaputkenpäitä, jotka ohiteltiin vastakädellä aika kivuttomasti. Koira pysäytti kaikki kontaktit, mutta lähtö kontakteilta aavistuksen epäröivä. Tuomaria mulkaisi ja teki pienen lenkin siihen suuntaan, mutta päätti sitten jatkaa kiekuvan ohjaajansa kanssa rataa. Kohtuulliset persjätöt. Nollalla maaliin ja aikakin nippanappa miinuksella.

Tulokset (mini-2, A-rata)

Toisella agiradalla meno parasta meille. Kaksi peräkkäistä onnistunutta persjättöä sai ohjaajan hihkumaan. Nopeimmat kepit meillä tällä radalla, yes. Tämäkin rata monille vaikea, muun muassa vierekkäiset keinu ja A sai useat koirat hakeutumaan keinun sijasta A:lle. Tämä rata voitettiin, mutta aika oli jäänyt yliajan puolelle 0,27s. Tämän olisin vielä niellyt, mutta etenemä tuntui tosi hitaalta menoomme nähden. Videolta katsottuna näyttäsi, että aikamme olisi ollut muutamaa sekuntia parempi kuin ilmoitettu eli radan ajanotossa olisi ollut jotain häikkää. Mutta tämä nyt ei tee mitään. Säästän mielelläni luvat jonnekin hamaan tulevaisuuteen ;)

Tulokset (mini-2, B-rata)

Minna ja Pele korjasivat koko potin, nappasivat kaksi luvaa medien agiradoilta ja nousta päräyttivät kolmosiin. Kyllä meillä oli riemukas kotimatka :D Ainoa harmistus, etä kolmoset kisailevat eri päivinä kakkosten kanssa, joten yhteiset kisamatkat ovat nyt hetkeksi ohi.

Onnea Taitavat Minna ja Pele!

Sain kisatavaratkin purettua vasta tänään ja kaivelin palkinnot repun pohjalta. Mukavaa, että koira osallistuu harrastekulujensa kustannuksiin..


Nyt me ollaan oltu kuin ellun kanat. Paitsi, että kohta kaivellaan huomioliivit esiin ja käydään liukastelemassa helmikuun cairnien yhteislenkki koirametsässä. Sohvilla palauttelee kisojen jäljiltä ja Poppis pääsee tuuraamaan ensi viikon agiharkkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti